Alati i radionice

Neee, pravim redukciju na krunjaču. Imam onaj Ljudevit Golub krunjač koji se pogoni preko kardana a želim da ga pogonim elektromotorom. Pošto nikako ne mogu da nadjem odgovarajući motor, odlučio sam da iskoristim motor od sječke za kukuruzovinu, pošto se ona koristi dosta kratko (1.8kW, 2950 o/min, monofazni). Pošto je on prebrz, moram da napravim redukciju sa remenicama. Pošto ne mogu da nadjem odgovarajuće remenice, moram i njih da napravim a nemam strug. Kad vidite na slikama biće vam jasnije.

@Jbrtka

S obzirom koja mu je cijena, ne bi se ja bunio, samo da imam novca da ga kupim.
 
Ne znam sta bi radio na njemu.takve krusikove kod nas se nadju za 400-500evra.on nije za pojedinacnu proizvodnju.to je recimo za mazalice,dizne za prskalice,holendere,za vece serije.
 
Ta sprava ne da ce ugasiti svetlo na uluci nego u celom kraju. Ima da ti dodju ovi iz "Elektrovojvodine" da vide sta si ukljucio kad je izbio osigurac na Djerdapu.:osmeh:
 
Izvinjavam se što upadam ovako, ali zanima me da li neko ima skicu za pravljenje stola ili sliku stola u radionici pošto vidim da se o tome u temi nije pisalo ?
 
uu matke sto nisi blizi danas jedna lepa konstrukcija kao od stola dotera lik na otpad po 20dinara.
 
Moram da pravim sto i sredim "radionicu", nabavio sam dve cevi od 6m, 50x50, sada bi mi trebala slika ili skica i da krenem da pravim.
 
Planiram da kupim CO2 aparat za varenje.Interesuje me na kom principu rade i kakve sve vrste postoje i koliko para otprilike kosta jedan kvalitetan polovan CO2 aparat za kucnu upotrebu?
 
danas sam malo spremao,nije nesto uredno
012.jpg
 
Ljudi, već par puta sam iz auta video kako neki koriste običnu kućnu plinsku bocu i bocu sa kiseonikom- nikako mi nije jasno kakva je to kombinacija i za šta se uglavnom koristi???
Pa ako neko zna voleo bih odgovor-hvala unapred
 
Nazad
Vrh