MTZ Belarus

Pa po meni koliko sam vozio 920 nije loše kad se čovek navikne na taj menjač.Bar ne krči na svakoj raskrsnici kad šaltam.Gume su dosta široke pa u međurednu obradu jako teško ili kao ja nikako.
 
Dasam znao da ima taj ruski kljuc odma bi ga kupio posto nisam mogao odvrniti sarafe na tocku, obisao sam sve gotovo i niko nije imao cjevasti kljuc 23 pa sam napravo piksnu ubacio gedoru i zavario i jedva smo nekako odvrnuli.
 
Broj stepeni prenosa je jako bitna stvar. Sto vise to bolje. Jel bi pre kupio auto sa cetiri brzine il ako ima isti takav sa pet ili sest brzina? Ipak mi sa traktorima neidemo na trke. Sve se vecinom svodi na to da odes na njivu ubacis u brzinu izadjes na drugi kraj ubacis u rikverc okrenes pa opet to isto do uvece. Kod ovih operacija nema krcanja. A u transportu kad se koristi duplo kvacilo i medjugas menjac radi necu da kazem odlicno al dobro.
 
Ima cak i viska brzina,ja 5. kornjacu slabo koristim u oranju mi nestima, a takodje 7.zec isto redko posto transport ide 6.-8. zec pa9.kornjaca i na kraju 9 zec
 
I ja orem sa tri glave, treca zec sve zavisi od njive te dve spomenute brzine su slicne stim sto treca -sesta je na glavnom vratilu a peta kornjaca ide na iglicastom lezaju i na sporednom vratilu ako se moze tako reci .Po meni je bolje koristiti trecu zec, nego petu kornjacu.
 
I vise :osmeh: Kod rusa je izgleda samo prednost jeftinoca delova (sem guma). Cure na sve strane stalno nesto mora da se cacka, a o potrosnji da ne pricam. BIo sam zagrejan i za 892 ali nemam ja bas zivce za to ::samo bes:::osmeh:


Doji da mi pokazes na moj 820 gde curi ako nadjes jedno mesto placam i rucak i gajbu piva odmah...:ppozdrav: A zamenjena je samo brava za paljenje... Tako da necemo preterivati...

A za krcanje kod promene brzina moram priznati da sam dosta vezbao u transportu i sad sam naucio kako treba.. Naj bolje je duplo kvacilo i uskladiti obrtaje i brzinu i nema da zakrci uopste bar ne kod mene sad saltam ko od sale.. Ali boga mi kad sam ga kupio i terao do kuce stra me bilo da menjam brzine ali navikao sam za nekoliko transporta....:osmeh:
 
1556zcz.jpg


zamena lezaja na kraju gornjeg snopa kod 9-6 brzine i ostale sitnice
 
Nazad
Vrh