Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

  • Isto kao ove godine

    Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

    Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

    Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

    Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

    Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

    Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

    Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

    Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

    Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

    Glasovi: 17 8,7%

  • Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sinoć najavili kišu a večeras sneg. :sta: Šta da mu radim.Nisam mogao sve pred kišu da posejem već samo jedan deo.Nisam jedini jer juče i danas pun atar sejalica i tanjirača.Neki seju neki spremaju.
Dal moze da padne sneg posle 20+ u roku od 2-3 dana tj za vikend?A i ne secam se da je u oktobru u ravnici bilo snega,barem poslednjih...lupicu 20-ak godina!
 
Takva nam je cela godina.Mene ništa ne čudi da sutra zakrka sneg do pojasa.Vreme ide iz krajnosti u krajnost.Ovde je bilo za Svetog Luku snega i to ne tako davno pa za Đurđica isto tako.
 
TO sa miševima je relativna stvar. Kod mene u ataru ih je bilo jako malo... Ja sam na 5,5 jutara potrošio jedva 3kg otrovane pšenice i to samo u jednom prolazu.
 
Vidi ovako , do ovoga zakljucka sam dosao posto sam imao ove godine drugi po redu rekordan prinos ali od nazad ( privi je bio kada je proradila hemija od prethodne godine ). Ranije apsoluno nikad nisam uspeo dotaknut takav prinos pri klasicnoj obradi mada je zemlja snabdevena sa p k u optimumu i jos je dobio npk ,ureju i san .
I jos nesto sa prinosom su svi bili tu negde ili nesto vise ( vecina tanjiraca neso veci prinos orano mozda 20 30 %) a onda me covek pozove da mu pokosim jutro i 200 fati i na tom mu napunim vise od 3/4 loznice i jos 2 i kusur tone odoka u drugu prikolicu znaci sac prinos 4 - 4-5 tone i to ove godine da mi je neko pricao ne bi verovao kao sto kazu al ja video ( brzina varijator tek pipnuo a on se skoro davi ). Jes da je to bilo domacinski odradjeno i zasticeno videli se tragovi al i drugi su radili skoro isto pa prc jedva 2,5 tone .

Da se razumemo mozda mi je nesto promaklo u mojem posmatranju i voleo bih da nisam u pravu ali cekam izvestaj sledece godine od Dragana i ostalih koji imaju i ovako i onako ( orano / gruberisano ):ppozdrav:. Lepo je gledati statistiku i oglede a nesto drugo probati kod sebe jer su skoro sve zemlje drugacije mikro klima drugacija ...

Imaću nekih 7kj i ja na gruberisano,jer je pesak popriličan u potanju,pa ću moći da uporedim unešen veštak gruberom na >15cm,i "neunešen" u no-till

- - - - - - - - - -

Dal moze da padne sneg posle 20+ u roku od 2-3 dana tj za vikend?A i ne secam se da je u oktobru u ravnici bilo snega,barem poslednjih...lupicu 20-ak godina!
Nema šanse,padaće možda,ali ostati neće SIGURNO,malo zahlađenje 2-3dana,sa kišom,pa posle opet prilično lepo za doba godine
 
Ja sam 2 puta setvospremacem,jeste dosta suvlje nego na tanjiranom ali ima vlage i ako padne kisa za vikend bice ok.
 
A i ne secam se da je u oktobru u ravnici bilo snega,barem poslednjih...lupicu 20-ak godina!
U oktobru '95 zamalo da bude. Sećam se da je 28 oktobra(zadnja subota) bilo lepo vreme,(do nekih 20c) a već sledeće subote 4 novembra je zapucao sneg i nije se otopio tamo negde do feb.,mar. sledeće godine. To se već ne sećam tačno. Tako da sve je moguće! Sory zbog off-a!
 
Da li neko zna gde mogu naci sortu Ingenio?
Verovao sam nekim prodavcima da ce doci i oni me ispalilili.Sad nigde kod nas ga nemogu naci!
 
Ja sam se pripremio za miševe.
Poslije razrađivanja raznih ideja (ostarilo se i onemoćalo) naletih na ovo:




Sljede male dorade.
 
Obišao danas pšenicu. Sejana je 6. oktobra, jedan deo njive je pooran pa istanjiran, a drugi je dva puta tanjiran. Na oranom delu je slabije nikla. Videćemo kako će se situacija dalje odvijati. Predusev kukuruzište, nije paljeno.
 
Balaton
photo0213.jpg

Simonida
photo0214.jpg

Sejano sve pre kise.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh