Podrivači

Evo slika sa jučerašnje prezentacije u Jaša Tomiću.
Sumo porivač je vukao fendt936 kao i ovaj sumo3 sa tanjiračom.
nmhjtk.jpg

2uhr4lx.jpg
 
Aplužni đon na 15cm dubine ,a on sam imao širinu 10cm.Kažu da ovako nešto odavno nisu videli da postoji.Pa možeš da misliš kad se 360ks dere kao jarac na toj dubini.
 
Fendt 930 i Mcconnel vibracijski podrivač sa metalnim valjkom. Brzina kretanja je ajmo reć oko 4-5 km/h, dubina rada nevjerujem da je veća od 45-50 cm, a podrivač ima 5 radnih tjela. Sad mi nije jasno čemu radit tako sporo (mal učinak u jedinici vremena, veća potrošnja goriva...) i plitko kad za taj traktor postoje podrivači istog radnog zahvata koje on može vuć na puno većoj dubini i brže se kretat?

2rgceir.jpg
 
Gresis, to je odlican posao, naplatis rad odmah istog dana. Mislim da svi znamo o cemu se tu radi.
 
Ko što smo davno pisali plužni djon nije jedan obično ih bar tri , a ponekad je i cijeli profil do 50 pa i 70 cm zbajine da bi se moglo reći da je sve plužni djon. Jedino lucerište od bar 4 godine sigurno nema plužni djon , tako je svagdje negdje više nedgje manje.
 
@ cicimoric
Odlican posao, hteo sam da pitam koja je radna brzina? i jel ono napred originalan nosac prednjih tegova? nekako su mi predaleko, shvatam da to ima prednosti, ali moguce je da ce nekad i zasmetati.
 
@mucobieno................... Nosac tegova smo mi pravili, ali je skinuto nekih 40% tegova zbog toga sto su dosta pomereni napred. Tegove koristim samo u teskim operacijama a kada traktor setvospremira, tanjira ili radi neki drugi laksi posao skidam ih ( samo ih otkacim kao bilo koju prikljucnu masinu ). Brzina je 7.5 km/h +-0.3 km/h u zavisnosti koliko je proklizavanje. Na ovom snimku je proklizavanje 10-15 %.
 
dali bi smeo da napravim podrivac od obicne plocevine 2,5mm ,strah me da se nece iskriviti jel imao neko iskustva sa tim
 
2,5mm je pleh a ne plocevina,a verujem da je greska u pisanju, verovatno je plocevina od 25mm.Mislim da je clan Momosaric radio neku kombinaciju tog tipa.
 
Nazad
Vrh