Traktorske kose

zdravo svima planiram da kupim neku rotacionu kosu, imam traktor imt 539, tereni su brdoviti, pa bi mi odgovarala sto manja. sta mi preporucujete? hvala unapred...
 
ne znam kod vas kako je al kod mene u r.srbskoj tj. u bih kad se odbije subvencija oko 600e

---------- Poruka napisana u 19:15 ---------- Prethodna poruka je at 19:13 ----------

nisam ja za lap-top namjera je bila napisat republici srpskoj
 
a koji je to proizvodjac?

Clan Prnjavor3 verovatno misli na ovu kosu. U pitanju je poljakinja

rotaciona-kosa-sirina-165-cm-185-cm-poljski-proizvadac-slika-12529408.jpg
 
treba mi za druga donji tanjir 600mm za rotacionu kosacicu marke samasz ili samazs,tako nekako,ja se u njih nerazumem,navodno poljakinja zelene boje,mozda stima i od neke druge,dal negde ima delova kod nas i ako neko zna moze br.televuna,hvala
 
Imam kuhn gmd 44 rotacionu kosu sa 4 diska,ovo je prva godina kako je kod mene,i danas kosio deteline nesto malo i oko 4 hektara kukuruza sto je lose uradjeno,i primetim da mi na 2 i poslednjem disku otpusta maticu ma koiko je stegao,i diskovi posle klaparaju,klimaju se,a kad zategnem nema lufta,sta bi moglo da bude da se oni otpustaju,kosa se ne greje,nesto vrlo malo,sto je i normalno. Do sad je radila normalno,vodim evidenciju,pokosio sam 38 hektara sa njom dosad bez kakvih problema,i nista nisam cackao na njoj osim ulja sto sam dolio.
 
Stegni te matice dobro i probuši kroz njih rupu 4-ku i ubaci elastičnu čiviju i neće se više odvijati, ali obavezno ispod matice ravnu podlošku.
 
Ljudi da li sa poljakinjom može da se kosi sirak i sudanska trava .Mislim zbog mase da ne guši.
Meni treba jedna univerzalna za lucerku,ljulj,sirak,sudnsku travu. Šta preporučujete?
Pročitao sam celu temu i moj zaključak je da trenutno na tržištu najbolja varijanta cena -kvalitet-odrađen posa je poljska kosa.
Naravno pre bih uzeo novo pošto sam u PDV-u pa mogu računati na 20% manju cenu.
 
Koju rotacionu kosu preporucujute da je jeftina i pritom i posle da nebude skupa za odrzavanje ???
 
Slazem se sa nasim Super Moderatorom.Ja sam kosio kukuruzovinu nije bila za branje pa je pokosena i izbalirana.Sto se tice gosenja ;jednom ni je zagusila kada sam kosio neki bagrenac ali to su ekstremni uslovi rada.:osmeh:
 
Nazad
Vrh