IMT

Zanimljivo sto je otisla bas kad traktor nije bio ni u kakvom opterecenju,stojao traktor ja da ubacim u rikverc pustim kvacilo nista ubacim napred pustim kvacilo opet nista znaci tad nije bio u opterecenju da je vukao neki teret ili nesto slicno tome ali eto desilo se tad.
 
Ona je bila pri kraju i drzala je dlaka samo,i zavrsni momenat i kraj.Nista cudno,desava se to na petobrzincima,a na 549 smo mi to menjali vise puta,ostar motor,lose resenje menjaca,opterecenje veliko na nutove i ode u vecna lovista.
Komso na Rakovici 76 ode spojnicka veoma lako,na 65 jako retko,mi smo se izivljavali na nasoj 65-ci i nije otisla,ali zato na 76 ode samo tako,jak motor,ostar za tu spojnicku,trebala je biti na 76 jaca.Na IMT-u niste menjali zato sto je kod tebe 560 trobrzinac,i ja nisam menjao na 540,ustvari nisam menjao na trobrzincima uopste.Obicno smo menjali na 542,549 i 567.Na 577 neznam dali oce otici,radili smo na njemu menjace ali to nismo,jer kod nas slabo ima 577.
 
Sta vi mislite koliko para vrijedi dati za traktor IMT 542 bez kabine nije previse radio i sto je radio laki su poslovi bili ali 5 godina stoji u garazi i nije upaljen u tih 5 godina nikad.Sta mislite koliko vrijedi platiti takav traktor vjerovatno da je motor zakovao posto nije paljen al' ostalo bi trebalo da je u dobrom stanju pa sad koliko to vrijedi platiti ako nista drugo mislio sam ga uzeti bar za dijelova pa interesuje me sta vi mislite o tome ?
 
Dizel motor nece da zariba od stajanja kao benzinac. Treba da stoji ko zna koliko. Za cenu ja ne znam. Trazi po oglasima kako se krecu a to sto nije forsiran mu je valjda +
 
Volio bi da cujem jos cije misljenje o tome,jer i ja imam 542 al' vec konusno tanjirasti pred kraju trebalo bi i lamele mjenjati onda gume sve 4 promjeniti pa sam mislio ako uzmem taj traktor pa mozda da pokusam njega srediti ili ako vec ne mogu srediti taj onda da sa tog sto bi kupio poskidam dijelove i prenesem na moj traktor.
 
Motor ti nije zakovao 100%,ako je ostavljen ispravan.Mnogi grese jer ga upale a ne naspu novo ulje i filter nov.Prvo svi filteri novi,ulje i posle nema brige,jedino sto je znalo da se desava u jako dosta slucaja je da progori dihtung glave posle izvesnog vremena,ali i to je 400-500 dinara,samo zamena,netreba ravnanje i gas.Veoma bitno je koje je godiste(novi-stari tip)jer cena se razlikuje dosta.
 
Nisam pitao koje je godiste al' pitacu pa cu vam reci a mozda ga i slikam pa postavim slike pa da pogledate koliko vrijedi.Hvala vam na pomoci.
 
@mirko 015
Radi se o starijem tipu nema kabinu 198X i neko godiste ne znam ni ja tacno koje al' pitacu ovako kako sam ja gledao ne izgleda lose vidi se da nije puno radjeno sa njim.Prodaje ga zena jer joj je umro covjek davno pa od tad stoji u garazi niko ga nije ni uplaio punih 5 godina nije upaljen.Gume solidine tj. mogu jos bar 3 godine posluziti.
 
@mirko 015
Radi se o starijem tipu nema kabinu 198X i neko godiste ne znam ni ja tacno koje al' pitacu ovako kako sam ja gledao ne izgleda lose vidi se da nije puno radjeno sa njim.Prodaje ga zena jer joj je umro covjek davno pa od tad stoji u garazi niko ga nije ni uplaio punih 5 godina nije upaljen.Gume solidine tj. mogu jos bar 3 godine posluziti.
Cena od 1500 do 3000 eura,kako naletis.Ako ga imas znas i sam sta da gledas i koje su mu velike mane,na to posebno obrati paznju.

---------- Poruka napisana u 09:21 ---------- Prethodna poruka je at 09:18 ----------

imam problem sa imt 539 oko hidraulike sporo dize a cim smanjim gas odma pocne spustati prikljucak.
Gumice na cevi ili pumpa nema snage vise,ili cak sigurnosni ventil propusta.

Kad smo vec kod gumica na cevi,jel ima gde da se kupe a da valjaju,da traju barem 2-3 godine,ove zadnje mi traju 2-3 meseca i evo vec su pri kraju.
 
Imam jedno pitanje.
Već duže vremena na IMT 533 imam problem sa puštanjem ulja dole na onom semeningu između motora i mjenjača (pletenici). Uvjek je kapalo po malo, ako bi radio u mjestu ili ako ga ugrijem pa kad ga parkiram ispod bi nalazio malo ulja. Sinoć sam prevozio sijeno i primjetio sam da mi sada pušta još više i to čak i u vožnji. Zanimljivo mi je što pušta samo kad sam stajao ili polazio.
Moje pitanje je šta sve treba promjeniti da bi se ovo riješilo, da li staviti opet pletenicu ili semening?
Pošto traktor svakako ide po pola šta još da se pregleda i zamjeni?
 
Pogledaj lamele, one capnice na korpi i vidi da li ti slučajno ne curi ulje na semeringe spojničke, jer kada je rastavljeno lako je zameniti.
 
Imam jedan problem na novom IMT 549 DV.
Naime, prilikom poslednje pripreme sena se oko kardana prednje vuče namotala trava. Na reduktoru prednje vuče izlazi vratilo na koje se navlaci kardan prednje vuce, u zoni izmedju kardana i vratila se pocela hvatati trava, i namotala u tolikoj meri da je potisnula i pokidala semering na reduktoru prednje vuče. To i nije takav problem kao sto izgleda, skinut je kardan prednje vuce, izcupano vratilo iz reduktora i zamenjen semering (400 dinara). Ne mogu da verujem koliki su kreteni ovi u fabrici da su ugradili semering ko zna koje male privrede da je to katastrofa, i ceo reduktor iznutra zalili (zadihtovali) sa jedno pola litra silikona, katastrofa, kada sam to video skinuo sam ceo reduktor i izrezao nove dihtunge od kligerita.
Kazu mi da su ranije u fabrici ugradjivali zastitnik koji je sluzio bas da se ne desi ovo sto je meni. Da li neko ima takav zastitnik da vidim kako izgleda i da pravim takav, ili da ga osmislim sam.
 
Poslednja izmena:
Možda pomogne.

sbmsqu.jpg
 
Nazad
Vrh