Balirka

Obrati paznju na nosac koji drzi taj zupcanik,vidi se na slici gde je kod mene varen,oce da pukne i napravi karambol

o9qwky.jpg
 
Ratko jel si skidao taj zupcanik, sta se sve tu nalazi izgleda suplje, verovatno mora da se uzubi presa kad se to rasturi, ima dosta lufta i to me brine a ne znam koju funkciju ima? Kod tebe je sitan lanac a kod mene krupan neka je verovatno novija....

---------- Poruka napisana u 09:09 ---------- Prethodna poruka je at 09:08 ----------

a i ovaj sraf odozdo cemu li sluzi
 
evo slicice, znaci sraf je sa donje strane zupcanika


Uploaded with ImageShack.us

---------- Poruka napisana u 10:31 ---------- Prethodna poruka je at 10:29 ----------

kako se tebi polomio ovaj nosac, trpi neko veliko opterecenje?
 
A kad bi obelezio zupcanik i lanac i tako na drugoj strani i da ne vrtim nista samo skinem ovaj zupcanik uradim biksnu i vratim sve onako kako je bilo, dal bi iygubila korak?
Ne mogu da nadjem sliku nigde sta imam u ovom zupcaniku, mislim da bi mi bilo jasnije dosta

---------- Poruka napisana u 22:24 ---------- Prethodna poruka je at 08:22 ----------

Danas sam probao radi lepo iako ima lufta u zupcaniku, nego ne sece bas lepo kanap, kako se ostre nozici, na koji nacin, komplikovano puno???
 
Hvala ti Ratko danas posle posla cu probati, izvini ja malo i gnjavim ali tako je kad covek ne poznaje materiju.....
 
Hvala Ratko, evo ja moje upravo naoštrio, bili su malo tupi na krajevima pa ću sad vidjeti kako balira, imam nekog sijena u šupi a lucerka je pokošena, sutra bih je balirao ako presa bude radila dobro.
 
Treba mi guma za balirku, u pitanju je balirka JD 342 a oznaka gume je 7.00-12. Cena i gde se moze kupiti? u obzir dolaze i polovne.
 
Ratko, jel se tebi dešavalo da ti se čvor na bali jednostavno odveže? Prekjuče sam balirao lucerku, oko 300 bala, nijednu nije odvezala. Juče balirao neku travu, bilo oko 150 bala, sigurno je 50 odvezala, stalno sam morao da trčim za presom i vežem ih. Čvor se jednostavno odveže tj. jedan kraj kanapa se izvuče, kanap je lijepo odrezan na oba kraja, dužina kanapa je dovoljna.
 
Probaj da stegnes zadrzavac kanapa na kutiji za kanap,moguce da ti je otpusten pa nestegne cvor dovoljno.
neznam sta bi sigurno mogao biti uzrok pa probaj gore navedeno.......................
 
Probao sam i to, zatezao pa opet odveže, popuštao i opet ista priča. Probao da zategnem bale, probao da ih otpustim, ništa. Sveže 5-6 bala savršeno pa odveže dvije-tri i stalno tako. Lucerku izbalirala savršeno a običnu sitnu mekanu travu neće. Izgleda da ću morati da zovem majstora.
 
Nazad
Vrh