Prskalice

možda švicarske mogu i bez herbicida da prskaju,korov se uplaši čim je vidi
 
Ja mislim da Goranovoj prskalici fali samo jedan nov IMT. I to moj omiljeni 577 sa prednjom vucom. :ppozdrav:
 
eee ima sam i to ali sam prodao pa kupio kamion a kasnije prodao kamion pa kupio 10 kj
jos uvek zalim iza tim 577 a i za daf-om
 
Gorane,sve čestitke za kupovinu prskalice.I meni treba takva,ali jbg,trenutno mi neda komšija:haha:.A imaš i dobru logistiku,začas stigne voda na njivu:ppozdrav:
 
Auuu a ja mislio da su samo moje komsije zagrebane.... I meni bi ovakva legla..... Uf,samo tako! Ova moravina klepetuša..... Pa dobro,nije bas da je totalno shit ali nije ni bog zna sta iako je kupljena nova.... Jedino sto bih ja uzeo min 800lit pa mozda cak i 1000lit ali naravno nisu nam svima iste potrebe. Gorane,nek te dugo sluzi i sa sto manje kvarova! :bravo:
 
hteo sam i ja od 800lit. ali bi mi je isporucili polovinom maja a to mi daleko
mozda je bolje ova od 600 jer i ovako mi traktor tone u njivi
 
zimus sam radio hidrauliku ali i dalje nesto lupa i pucketa kad je puna prskalica a moram staviti i tegove jer se dize prednji kraj
 
Nebi da ti kvarim doživljaj,ali to nije dobro što lupa-to je pumpa,a bojim se da neće dugo,nemoj skroz podići,dali će i onda da lupa
 
Moja evo lupa 4 godinu za redom i ništa još nije crklo.Samo ne dižem maksimalno i nema problema.
 
I na mom 539 pumpa štekće kad dignem sejalicu odkako sam kupio traktor.
 
Gorane puno je tacaka na pumpi na kojima se stvara zazor pa se cuje lupanje ali najverovatnije ovo lupa.

Uploaded with ImageShack.us Ali i pored tog lupkanja može da posluzi hidraulika još par godina. Naravno u zavisnosti od tempa rada.
 
Lupaju i nosaci pumpe a ume da se cuje lupanje spojnicke u lameli zbog prevelikog zazora ali to je vec off topic.

Gorane, jel ona full doplata od preko 2000 evra na cenu koju si ti platio ukljucuje hidrosklopiva krila prskalice sa elektro-magnetnom komandom?
 
Lupaju i nosaci pumpe a ume da se cuje lupanje spojnicke u lameli zbog prevelikog zazora ali to je vec off topic.

Gorane, jel ona full doplata od preko 2000 evra na cenu koju si ti platio ukljucuje hidrosklopiva krila prskalice sa elektro-magnetnom komandom?
nisam siguran za krila mislim da je samo navigacija
@danijella
da prskao sam repu prvi put,malo mi se smrzla pa sam cekao da se oporavi
 
@Goran IHC; Ma zbunju je me što ti traktor nije raširen za te uske redove na 50 cm,al predpostavljam da si ga onda raširio na 1,5m pa "zajašiš" tri reda repe a možeš i u ove redove od 70cm.Inače sve pohvale za prskalicu,odlična je.
 
Sta fali nekim obicnim prskalicama.Mi imamo "Skotarek" od 600l,negde sam i slike stavljao,imamo je evo 6-godina.Kad smo je uzeli,prve tri godine smo sejali i repu (imao sam godine i sa 11 prskanja repe)tako da se naprskala u pm.Godisnji prosek joj je oko 600-900 kj zato sto ima kultura koje se prskaju vise puta.Cetiri puta smo joj menjali membrane (set 3000 din),pojacali ram jer je ispucao,zamenuli creva odmah prve godine.Sto se preciznosti tice radi extra tacno (ima tu i do spretnosti vozaca).Ta prskalica je kostala 1100 evra,danas joj je cena (nova)1640 evra(sa tri rezervoara).Vi vidite da li se ona meni isplatila ili ne.Da imaju u ponudi malo savremeniju prskalicu i vecu, bila bi moj izbor opet.
 
Nazad
Vrh