Roto- drljača

Evo nekoliko slika sa prekjucerasnjeg zatvaranja brazde.

 
Pa gledajući u ovom jarku ove grudve reklo bi se da mu je oštra zemlja.Slična je ikod mene .
 
Takva je zemlja u mom kraju.

Sa prve slike mozete videti , da nije se islo Roto Drljacom na neku veliku dubinu. Islo se na najplicu mogucu obradu , samo da se malo poravna njiva.
 
Pa gledajući u ovom jarku ove grudve reklo bi se da mu je oštra zemlja.Slična je ikod mene .

I kod mene ista takva, možda čak i malo gora. Uglavnom isto tako izgleda iza RD ovdje kod mene, samo na nekim parcelama blizu rijeke bude ono pravo usitnjeno i poravnanano, ali tu je zemlja jako laka. Juče jedan komšija sa Lely od 2.5 i Landini 8880 obradio parcelu od 7ha u komadu, uzorana prije dvadesetak dana, ispečena i tvrda kao beton i sva pod solidnim nagibom. Lik počeo i nije prestao dok nije završio, išao sam da gledam i to je bilo strašno, po zvuku bi se zakleo da melje kamenje a ne zemlju, prašina do neba, ne vidiš ni traktor ni RD. Ne znam kako je RD ono preživjela, skidam joj kapu.
 
reče ja da će RD ovog proleća samo da istera svu moguću vlagu ako se ravnja oranje sa njom. Ja sam najbezbolniju varijantu upotrebio,imao još sutra i sve poravnato,a u pitanju je drljača sa najistrošenijim klinima i za njom zakačena nova šina. Vlagu nedotačinjem a sve poravnato kao pod konac.
 
Juce sam slikao ovu predivnu kombinaciju. Jos ne sastavljenu.

4kb282.jpg
4nj87.jpg
 
Au ovaj valjak mi se svidja, sve cestitke na kupovini, koliko je placena?
 
Svaka cast na kupovini , cena je realna , nije puno placena.
Daj postavi jos neku sliku , ako imas neku sliku klinova.
 
Nazad
Vrh