Virtemberg Ovce

  • Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
Doktore polako, smiri se, tvojim napustanjem bih forum mnogo izgubio, iz tvojih postova su mnogi mogli samo da nauce ukoliko su hteli.
Da ne bih bio off evo jedna slika iz Nemacke iz 2006 godine

phoca_thumb_l_jungboecke_1_20100603_1386395981.jpg
 
Virtemberg je to moje kolege, Virtemberg, a hajde da ih zamislimo 15-ak cm nizim, za 1/3 da imaju krace noge, kako bih tek onda izgledali :cool:
Nemojte da mislite da bih zeleo da ima krace noge, on je meni ovakav savrsen, ali kada bih bio nizi, sta mislite kako bih izgledao pored niskih rasa :)
 
Uh,smori ovaj real iz madrida...Gde ste drugari,al ste se raspisali...Vidim fali vam da izbacite par hiljada bala da se malo oslobodite naboja :) Sta ste sve ispisali,alal vam vera!
Ja sam veliki zagovornik melezenja,i moj savrseni melez je vec izmisljen,zove se pirotska oplemenjena. Medjutim,posto i onako proizvodim klanicnu robu,pravim zaokret! nesto mi se mnogo svidja ovo sto drzava daje 4000 za umaticenu ovcu,naravno u cistoj rasi. Tu je najlakse da se radi sa W,najvise linija,najzastupljeniji itd...
E sad,na 120 komada to taman dodje fino,plus sto sam napravio ekonomiju u ishrani. Npr uzeo sam od Dekija ovnice,stavio ih na dijetu,da mi ne predju 90 kg ko ce to da hrani,a oni prenose svoje gene i tako... Za 20 god sa hladnocom kod ovaca nikada nisam imo problem,proliv nema veze sa rasom,prirast je proporcionalan ulaganju,pa mi se cini da se necete leba najesti od ovog podprca..nja:ppozdrav:
 
Mogao bi malo i slika da ubacis,nista se ne placa,ubacivanje fotki je dzabalesku!:)Odnese covek ovna od 130kg i za godinu dana kod njega on ima 90kg,pa da sam znao zakopao bih ga sa onim zajedno,da ga ne mucis tu!:)
 
ma od posla,kaki od 'rane :) kad sam ubacio kralju onog malog Govnija odma poceo da vitla Miska,umalo da ga siluje...i tu je izgubio par kila...hteo semenkama da ga hranim,ono kao masti,energija...al jbg ne ume da ih otvori,nema kljun ko neki :))))
 
xaxaxaxaxa,..par postova me je tako nasmejalo do suza,moram da priznam da je kolega velimir jako vispren covek,tesko mu se moze doskociti,jako mi se dopalo pitanje zasto sjenicke dogrevaju smedrevcem...trik pitanje,a onda odgovor zato sto su melezene sa w xaxa,svaka cast drugari razbijate,tema je vaskrsla,povlacim ono sto sam rekao o prepucavanju,ovo mi se sad bas svidja,....samo neznam po kojoj rasi ja da osinem,....jedna baka U MOM KOMSILUKU je pre par godina stavila zive jarice u rernu da ih podgreje,bili su stari svega par sati,a onda je pocela neka spanska serija a baka sela da odgleda,da nepricam dalje,....tako da pazite se smedrevca i ostalih stvari posebno vi koji podgrevate jagnjad
 
juce mi se jos dve ojagnjile,jedna se obliznila i sve ok, dok druga dviska ojagnjila 1 musko ali se ugusilo, bila posteljica jako debela oko glave, tako da smo nazalost zakasnili i jos ko zainat dviska imala jako malo vime pa nismo uopste obracali paznju na nju jer sam mislio da nece sigurno jos mesec dana, ali sta je tuje ide se dalje
 
juce mi se jos dve ojagnjile,jedna se obliznila i sve ok, dok druga dviska ojagnjila 1 musko ali se ugusilo, bila posteljica jako debela oko glave, tako da smo nazalost zakasnili i jos ko zainat dviska imala jako malo vime pa nismo uopste obracali paznju na nju jer sam mislio da nece sigurno jos mesec dana, ali sta je tuje ide se dalje

i hoces je sad morat izmuzivat tu dvizicu ili kak?
 
obavezno, u protivnom zacepili bi joj se mlecni kanali sto bi izazvalo upalu pa mastitis
 
ivane rezanac pod foliom je odlican opet si bio u pravu. Jagnje napreduje 400g dnevno sta se desava kod tebe na farmi. jesi resio da dodjes u sakule.
 
Nazad
Vrh