Beli luk

Pozdrav iz Jagodine
Gde mogu da nabavim seme jesenjeg belog luka i po kojoj ceni
Dali mogu da posadim i prolećni u jesen ili ne
Nov sam u ovome a i u mom kraju niko nije sadio jesenji pa kad kažem šta sam pročitao svi me bledo gledaju.
unapred hvala na odgovoru
 
Mozes sejati prolecni beli luk u jesen. Ja to radim i prinos mi je dosta bolji.
Koliko semena ti je potrebno, jesenjeg luka?
 
Hvala na odgovoru a što se tiče količine ni tu nisam siguran .Posadio bi oko 5 ari pa koliko mi treba
 
Dobar dan i lep pozdrav urednicima sajta i svim forumasima.. Sajt je fenomenalan i koristan!! Postao mi je opsesija kako sam ga slucajno otkrio...
Imam jednu primedbu bez da budem pogresno shvacen,citajuci po forumu nailazio sam na upozorenja moderatora o propisima na forumu,to je ok.
Ipak smatram da trebaju biti malo tolerantniji prema clanovima,jer ovde su mahom poljoprivredni proizvodjaci a ne tehnicari za informatiku ili profesori knjizevnosti...Toliko u ovom navratu i sreno svima od Markana..

Nema potrebe pisati podebljanim frontom,a na sta bi licio forum da nema urednika,bar ovaj deo o povrtarstvu je demokraski......
 
Poslednja izmena od urednika:
Guljaš Albert a i ostali koji sadite na vecim površinama, zanima me dali zalivate beli luk u prolece ili nema potrebe zalivati?
Na koji razmak sadite beli luk?
Kada sadite na vecim površinama, dali sadite ručno ili mašinski?
 
sto se tice zalivanja sve zavisi od vremena ali uglavnom nema potrebe,razmak 32 puta 10cm,i polumasinski.:osmeh:
e5s0vt.jpg
 
Bravo Alberte. Zahvaljujem na odgovoru. Hteo sam samo još da pitam, kako mislite polumašinski sadite? Dali imate mozda sliku sadilice pa da postavite, pošto ja planiram otprilike pola jutra ove godine da posadim pa me interesuje kako vi iskusni to radite.
 
E to je patent i nije jos zasticen ali ako poneses gajbu piva moze se pregovarati i vdeti. A kad se pivo popije imces celu masineriju u glavi.:ppozdrav::haha:
 
Kod proizvodjača 180 dinara a na pijaci 500-600, čisto da se zna koliko zaradjuje proizvodjač a koliko trgovac. A da ne pričamo ko koliko rizikuje.
 
U pravu si,ja sam proizvodjac ali mogu ti reci da beli luk prodaju po glavicu,dve...ljudi nemaju para,znam covek mi pricao,ima 6 tezgi na Kalenicu...kaze nije bilo dugo ovako lose.Oni moraju da kupe,uloze i cekaju da prodaju,a roba kalira,kvari se,100 puta tamo-vamo nije ni njima sve jedno,ali nama je dosta teze
 
dobar dan!
dali je dobro saditi beli luk na razoranu detelinu i koliki je prosecni utrosak semena /kg po aru/.
hvala!
 
Juce sam uzimao seme sa belog luka jel moze neko da mi napise postupak sta sa tim semenom da radim da bi dobio mali luk od njega.

Ovako to seme belog luka izgleda :

lukw.jpg
 
Nazad
Vrh