Subvencija poljoprivredi za 2011 godinu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postoji jedna jedina stvar koja je skoro nemoguca misija, a to bi bila neka silna sloga medju nama. Naime koje blokade spominjate stalno, koje su bile i bice bez rezultata, nego kako bi bilo da samo jedne jedine god. ili ne posejemo sem nesto za nase potrebe hleba ili ne prodati im nista pa da vidim onda gov..a kako ce da opstanu bez izvoza poljoprivrednih proizvoda.
Pa dokle mogu samo nas je....ti nije mi jasno? Kako god im se dizu u drugim resorima i traze plate ili bilo sta uvek im se sve zivo odobre a nama? prave se ludi verovatno zato sto znaju da nas mogu je..ti kad kod zele.
Stvarno ne znam sta nam je ciniti osim ove opcije sto sam spominjao.
O da, setio sam se vica kad je klinac video kerove kako se karaju pa pitao oca sta to kerovi rade, a otac neznajuci sta da mu kaze, rekao mu:
-Pa vidis sine, onaj pas koji je ispod on je jako dobrodusan i dobar pas jer taj odozgo ili se negde napio ili se povredio pa ga ovaj nosi kuci.
A klinac zagleda se u oca pa mu odgovara:
-Znao sam da cim nekome nesto dobro cinis taj te posle je..e.
Naravucenije: Mi drzavi hleba a oni nama k...c.
Izvinjavam se za totani off. Pozz. svim clanovima foruma.
 
Pa ovo je za,, Bez komentara ,, nema ni jednog novinara,politicara,opozicije da kaze Kada ce uredba,svima dobro a vi sto obradjujete bez obzira koju kolicinu zemlje vi se snalazite,treba ovog sto ima i tih 10 ha opteretiti kreditima i kojekakvim pricama o stocarstvu da i to malo zemlje rasproda eto kako hoce da pomognu svima
 
@Peet
Tvoji predlozi traze puno vremena,nama su potrebni radikalni i brzi potezi!
 
Lep im je plan da se ukrupnjuju posedi.Mamu im jajarsku.

Pa to im je i cilj ipak je poljoprivreda "srpska nafta".
Nešto sam razmišljao zašto nijedna asocijacija nije predložilo ministarstvu svih ovih godina da se svim registrovanim gazdinstvima na ime subvencija u PIO uplati 70000 a ostalo koliko ko obradjue zemlje da pravda računima.
 
zašto nijedna asocijacija nije predložilo ministarstvu svih ovih godina da se svim registrovanim gazdinstvima na ime subvencija u PIO uplati 70000 a ostalo koliko ko obradjue zemlje da pravda računima.
E moj Bobane pa gde Ti zivis?Sta mislis da oni slusaju predloge poljoprivrednika?
 
Znam gde živim, ali se nadam da ima i neko pametan u ovoj državi da razmišlja i o narodu a ne samo o svom džepu. A sa ovim što sam napisao bi se rešili i problemi oko datuma uplate PIO i njihovog omiljenog odgovora "ništa od subvencija rok za uplatio je bio do tog i tog dana"
 
U ovoj i ovakvoj vlasti izgleda da nema niko pametan,svi(cast retkim izuzecima)samo gledaju svoj dzep!
 
Ја мислим да је овде рачуница јасна само што треба читати мало између редова,,јер је само 10% оних који имају пуно земље,,е па дај да прво сјебемо њих и да се и то за пар година покупује и да у војводини буде 5-6 власника земље који ће нормално ту земљу кад уђемо у еу дебело продати а за ону боранију испод 10х па они ће и овако сами поцркати а од њих ћемо неким уредбама отети земљу јер је не обрађују и тако ће до уласка у еу српска пољ бити уништена па ћемо као мађари сада да увозимо млеко и месо.е то ти је стратегија (мислим дугорочна)
 
Cista laz je da 90% registrovanih su do 10 ha. Sa sigurnoscu mogu da tvrdim da bar 75% u mom mestu su veci od 10 ha. Uglavnom manji od 10 ha nisu uopste prijavljeni na Pio pa su svoje gazdinstvo gasili stim da zemlju prebacili kod drugog platioca Pia u gazdinstvco.
Tako da te tvrdnje su lajanje na zvezdanom nebu.
 
cinjenica da u Srbiji postoje mnogi koji imaju bas toliko manje od 10ha ! I njih je vecina pa treba bas njima pomoci da se oprave i krenu a ovi sto imaju vise pa boze moj imaju ih dakle imaju i para !!! Treba pomoci sociali i hvala boze setio se konacno neki i njih a boze moj oni najvise i glasaju ! Onaj ko ima 20-30ha taj nece ni izac na izbore ili ce imati 5 glasa max, eee za tih 30ha naci ce 30x 1 ha + kucnici sto su min 50 glasa !!! A i vredi jer je konacno dosla opet preko DS social demoktratija mada oni ne vole to da cuju. Mora se mali zastitii i pruziti im podrsku da i oni postanu bar malo veci ! Naravno vecina koji i imaju kompove net i ostalo a ovi mali jedva struju placaju ne odgovara ovako. Al njima ni da su u SAD nebi bilo sve kako treba. Malo ima zarade vise nego sudija mesecno u Srbiji. Sramota da ih je
 
Priroda nije fer! Psima nije dala mogućnost da govore, dok neki ljudi odlično laju.:D

"Sitni" poljoprivrednici (stari, iznemogli i bolesni) svoju zemlju u zakup daju..
a politicari paorsku (tudju, dakle a ne svoju), "izdaju" u zakup tajkunima ...
na sto duzi period i za sto vecu cenu- pa onda na srednje i "sitne" paore laju...
npr. prete da se nece isplatiti biti vlasnik zemlje ukoliko nisi u mogucnosti da je obradjujes?!?!!
Ali mi paori nema sta da brinemo. Cilj nije da nas proteraju sa nasih poseda (malih i vecih), vec samo da nam se oduzme vlasnistvo nad zemljistem,
a mi cemo i dalje raditi na njemu kao sluge.
Razlika i nije velika - bicemo sluge, a sada smo samo robovi na svojim imanjima. (To je istorijski napredak- pretvaranje robova u sluge)
 
Једина разлика између оног који има 100 Х и оног који има 3х је у размишљању?.Први размишља да ли ће и ове год имати 100.00 еур бруто приход а други размишља кад ће се отворити у његовом селу народна кухиња да може нешто да поједе.Према томе мислим да је илузорно о било чему више дискутовати јер је очигледно да су се СЕТИЛИ куда плови овај брод- који додуше више тоне него што плови, управо сада би ти исти који су до јуче селективно дотирани од стране државе да протестују уместо да ћуте и не изазивају гнев оних који су до јуче били ТОТАЛНО запостављени од државе.Е сада би они да се нађе неки КОМПРОМИС, а зашто нису предложили те компромисе када су добијали немилице од бившег НОСАЧА ЏАКОВА ,већ би сада да и ово мало што је држава одвојила за сиротињу да им отцепе парче,,мене би било срамота.Е то је поента о којој ја дискутујем све време од појаве на овом форуму-да сви добијају , а не да се људи деле на ове и на оне? и зато смо се борили стотину пута понављајући бившем министру да неваља то радикално дељење сељака на ове и оне, и док смо се ми за то борилиТИ који су добијали су ликовали, и малтене нас исмејавали на овом форуму а сада би АЈМО БРАЋО ДА ПРОТЕСТУЈЕМО.(када је њихово **greška угрожено)Ја се уопште не слажем ни са овом политиком мин пољ која је сада на путу да буде донешена, јер је ово опет нека врста социјалне помоћи, и врло радо ћу подржати било какве протесте али не у циљу да се помогне опет СЕЛЕКТИВНО већ свима .поззз
 
Evo nešto drugačijeg teksta sa sajta poljopartner

Dobrodošle subvencije za poljoprivrednike Postavio Dejan Budić Wednesday, 25 May 2011
poljopartner-subvencije.jpg
Domaći eksperti iz oblasti agrara pozdravili su danas nameru vlade da odobri subvencije u oblasti poljoprivrede i u izjavama Tanjugu ocenili da će to biti značajno za razvoj domaće poljoprivrede, koja već godinama beleži suficit u trgovinskoj razmeni sa svetom. Vlada Srbije će ove nedelje doneti niz mera za poljoprivrednike, uključujući subvenciju malih proizvođača sa po 14.000 dinara za one koji imaju najviše 10 hektara obradive površine, rečeno je Tanjugu u vladi.


Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Danilo Tomić ocenio je da su preložene mere za subvencionisanje poljoprivrednih proizvođača koji imaju do 10 hektara veoma značajne, jer je 90 odsto gazdinstava u Srbiji ima najviše toliko obradive površine.

Prema njegovim rečima, nije u pitanju socijalna mera, već je treba shvatiti kao razvojnu, s obzirom na to da će se na tim gazdinstvima organizovati proizvodnja u staklenicim i plastenicima, plantaže voća, cveća, podizati vinogradi i slično.

Tomić je istakao kao pozitivnu svaku meru koja doprinosi poboljšanju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje u Srbiji, podsetivši da je, od ukupno 738.000 gazdinstava, samo je deset odsto krupnih sa više od 10 hektara.

U kategoriji malih ima 650.000 gazdinstava, a to su sitni robni proizvođači, koji nisu beznačajni i reč je o velikoj ciljnoj grupi, kazao je on, dodajući da je ranije značajan deo sredstava odlazio krupnim gazdinstvima, a sitna su zanemarena i ona su u vrlo teškoj ekonomskoj situaciji.

Gazdinstva imaju iza sebe konkurenciju, a to su multinacionalne i nacionalne kompanije. I jedne i druge su mnogo produktivnije, sa većim kapitalom i jačom ekonomskom snagom, naveo je Tomić.

Direktor Instituta za ekonomiku poljoprivrede Drago Cvijanović je rekao da je veoma značajno da se podrže mali robni proizvođači i da se oni podstaknu na udruživanje u zadruge, klastere i druge sisteme, kao bi ostvarili efikasniju proizvodnju.

Cvijanović je ocenio da su posebno značajne mere za podsticanje stočarske proizvodnje, u vidu subvencije od pet dinara po litru i 25 dinara po jednom grlu, jer to može u znatnoj meri da poveća naš izvoz.

Prema njegovoj oceni, možda bi mnogo značajnije bilo da se podrži određena vrsta poljoprivredne proizvodnje, ali očigledno za to nije bilo vremena, pa se resorno ministarstvo odlučilo za jedinstvenu podršku od 14.000 dinara po hektaru, za svaku proizvodnju.

Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu Zorica Vasiljević navela je da analize koje su rađene poslednjih dana oko efekata mera subvencioniranja u prethodnim godinama, pokazuju da je najveći broj korisnika subvencija za repromaterijale upravo poticao iz ovog dela gazdinstava koja su od pet do 10 hektara.

Tako da su ta srednja komercijalna porodična gazdinstva ona na kojima, u suštini, naša agrarna politika insistira, kazala je Vasiljevićeva.

Ona je ocenila da će ta mera verovatno doprineti da ta gazdinstva ojačaju u ekonomskom smislu i da dobiju bolje potencijale za veću proizvodnju.
 
Mislim da je ovaj trac od 10ha i 7000 dinara dobar. Tako barem naslucujem iz ovog teksta http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/...sa-velikom-proizvodnjom-cilj-agrarne-politike. Nisu zadovoljni kako je potroseno oni 120 miliona eura, pa sad imaju bolju ideju. A ideja ocigledno da daju sicu malima. To je vise nego ocigledno cista investicija u sto veci broj glasaca. Sta da kazem, vise je nego ocigledno kakva je banda na celu drzave. Ljudi, ovi ce da nas razvale, dajte da se probudimo dok jos ima vremena.
 
nema ovde leba ajmo ovo ajmo ono,ocemo li necemo,kad cemo sacemo,bice volko bice nolko. sve prazne price a "oni" se samo smeju i kazu vide budala. sutra izlazi uredba svi ispred trezora i skidanje gaca uredba stupa na snagu odma
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh