Objekti za smeštaj mehanizacije

Koliko sam uspeo da procenim na mojoj buducoj supi nebi trebali medjustubovi jer bi razmak bio nekih 7-8m koliko od prilike i kod tebe iznosi raspon izmedju stubova.
 
North ARMY je napisao(la):
Koliko sam uspeo da procenim na mojoj buducoj supi nebi trebali medjustubovi jer bi razmak bio nekih 7-8m koliko od prilike i kod tebe iznosi raspon izmedju stubova.
Kako misliš jel pitaš koliki su ulazi u šupu cini mi se da je 6m jedan ulazu i drugi 6,5m .. a oni preko stupovi od komšije neznam koji im je razmak oko 1,20m nisam siguran ako te još šta zanima slobodno pitaj .. :ppozdrav:
 
Da na ulaz sam mislio.
Koliki je raspon izmedju stubova koji su plavom linijom povezani a koliki izmedju ovih crvenom ??
27x4iuq.jpg
 
Aha plavom 1.ulaz 6m,2.ulaz plavom 6,5m,Crvenom 5,5m :cao:
Sutra ujutro cu ti jos sve detaljno izmjerit jer sada idem u školu :cao:
 
@ NA

Moja šupa je 8m x 5m i nema stuba u sredini. Napravljena je pre više od desetak godina od polovne građe koju smo kupili prilično jeftino. Raspon od 8m je premošćen sa dva slemena i malo se ulegao ali stoji bez problema. U slučaju nekog većeg snega mogu da ta dva slemena poduprem na sredini ali tad ionako ne manevrišem tamo.

img9711o.jpg
 
Ne mora da znaci,imam ja supu slicna kao Dukejeva malo manja i rogovi koji idu uz duz su ulegli prve godine i od onda ni makac a bili su novi-sirovi,supa ima blizu 30g.
Za sad mi je nesto najbliza kao od ratara zbog komsija. ::novac:: Sa severne strane a to je ona na slici na kojoj se vidi "guzica" beraca,tu cu najverovatnije staviti ter papir kao ogradu jer mi je lim skup,naravno i daske on moze godinama da potraje,komsija ga je imao.
 
Ovo je moja privremena šupa.
Konstrukcija kupljena komplet na otpadu, oble gredice su bile puno jeftinije od rezane građe a pleh kupljen od limara iz Koceljeve a jedan deo iskorišten od šupe koja je tu pre nje bila.
Ukupna cena šupe nije prešla 1200 evra.
Dimenzije 12x5. Najniža visina 3,6m.
2isjyaa.jpg

19utyg.jpg


Komšija mi je učinio uslugu pa ozidao visok zid... ::svaka cast::

Jedina mana je što je kraći deo kraova trebalo napraviti pod manjim uglom.
 
North ARMY je napisao(la):
Idemo dalje sa pitanjima :D
Glavna greda izmedju stubova jel to jedna iz jednog dela ili je vise njih spojeno ??
Greda je bila jedna ali smo ju rajekli na pola i na srednjem stupu gore imaju 2 ankera i na njima matice i greda se pritegne .. ! :D
 
Jućer dođem kući kada neki crijep u dvorištu pitam oca šta je to kaže za još jednu šupu ali ta je samo za kombajn i heder .. :D
Crijep je polovan naravno ali za tu stvar će biti dobar i na velikoj šupi mi je dobar za to koliko ga platim odlićno .. :ppozdrav:
zvwwa8.jpg

v83fac.jpg
 
Zavrsili smo objekat metalno motazne konstrukcije dimezije 9,5m x 6m ima jos nekih sitnica ali kada dodje :cool: sredi ce mo i to ja se nadam .
Evo nekoliko zanimljivih fotki naseg novog objekta :
r8dulx.jpg

2ur1s8g.jpg

2dakld4.jpg

2zovv3l.jpg

2ic5thh.jpg

2evew69.jpg
 
odlicno osmisljeno i uradjeno,ali imam jednu primjedbu na kuju mislim da se neces ljutiti
149cg05.jpg
i ovde si trebo napraviti vezu kao sto si napravio gore gdje se spaja sekundarni nosac(resetka) na primarni(vjencanica) :D
 
Nazad
Vrh