HIROŠIMA-koktel herbicida za korove u kukuruzu.

Ja sam hirosimu + bonacu.Kupinu , muvar, palamidu je lepo sprzilo.

Kako equip deluje na sirak rizomac, njega samo total ili focusU mogu da uniste?
 
Gde ima jakog sirka kao i puno zubace samo Laudis pojacan sa 1L Nikosulforona na 1H.Ebe kevu.Neke njive koje radim pod zakupom gazda ne zeli da prskam totalom te sam imao problema kako resiti rizomske korove.Uz razlicit plodored i sirok spektar koricene hemije sam uspeo da ih dovedem u top stanje.Dok sam radio samo 2 kulture na tim parcelama,vecito sam imao problem plus sam primetio da korovi razvijaju rezistentnost.
 
Laudis je dobar, ne smem reći najbolji, propusti poponac, ubacivao sam lodin zbog toga... Njive su čiste, prinosi dobri... Ali em je skupo em koristim godinama, pa, sam rešio da malo promenim... Evo druga godina kako koristim Hirošimu, i stvarno nemam zamerki... Dogodine ko zna, možda opet vratim laudis, pa u krug...
 
Koliko da cekam na krajni rezultat hirosime… korova je bilo dosta i to svih vrsta najgore sto su neki bili vec kao casa visoki.. danas je 11 dana i nisam bas zadovoljan imam sirka da nije prestao sa rastom a i pepeljuga i ambrozija po neka se jos opiru… ako nemam sta da cekam cime da korigujem?
 
1L nikosulfurona i 30g rimsulfurona po ha nece da skinu ni sirak iz semena. Jel se trebaju pojacavati doze ili je jednostavno to to sto se tice uskolisnih?
Незнам шта бих рекао, ишао сађ само 1,3 л никосулфурона ни он није одрадио ни ризом, а семенац око 50 %...
Са еквипом не би да се коцкам, тако да код мене иде лаудис
 
Koliko da cekam na krajni rezultat hirosime… korova je bilo dosta i to svih vrsta najgore sto su neki bili vec kao casa visoki.. danas je 11 dana i nisam bas zadovoljan imam sirka da nije prestao sa rastom a i pepeljuga i ambrozija po neka se jos opiru… ako nemam sta da cekam cime da korigujem?

Удри Лаудис, нема шта више да чекаш
 
@Shale
Ako hirosima nije naudila semencu onda je kako smo vec pisali rezistencija. Ostaje ti Dual Gold (dogodine) zemljisno i Laudis.

@Truya 86
Poenta plodoreda po meni je bas total. Imao sam jednu njivu od 85ari gde sam dve godine isao ludacke doze i u kukuruzu i u soji. To je odnosilo sve jednogodisnje korove jako uspesno, ali nije moglo "cigansko perje" i "visegodisnju ambroziju" - ne znam kako sr zovu ti korovi latinski. Takodje divlju kupinu je delimicno resavalo. Uradio sam total 10l/85 ari i kao gumicom obrisao SVE te uporne korove. Mislim da sam dodao i 1l Banvela. Na to.
 
Slazem se sto se totala tice.Za sad mislim da jeftiniji i efikasniji tretman ne postoji.Tamo gde sam totalisao strnjike u prolece ili idem kukuruz ili soju,U oba slucaja uglavnom prskanje na crno uspesno odradi posao sto se korova tice te cesto i ne bude potrebe za kasnijom korekcijom ili ako je i bude to su minimalne doze,gde generika odradi odlican posao,nema potrebe za skupim preparatima.Medjutim na pomenutim parcelama nisam mogao koristiti totalne herbicide u jesen iz navedenih razloga.Tako da sam morao kombinovati plodored,isao sam 4-ro polje,suncokret,psenica,kukuruz soja.Svake godine razlicit spektar hemije u punoj dozi i na kraju je dalo dobre rezultate.Naravno na tezi i skuplji nacin.
 
@Shale
Ako hirosima nije naudila semencu onda je kako smo vec pisali rezistencija. Ostaje ti Dual Gold (dogodine) zemljisno i Laudis.
Ма знам ја друже шта мени остаје, него читам по форуму како је Хирошима мама и тата, па реко дај да пробам, додуше на неких па јутара...

Иначе за мене је Лаудис, од 2017 мама и тата.
И он је једина узданица у кукурузу, после 6 листа, корективно.
 
Svako ko je u ovom poslu otprilike zna mogucnosti herbicida koji su prisutni na trzistu, nema tu sta da neko ubjedjuju ljude a nikakve koristi od toga nema
 
Koliko to izadje po lancu laudis, ako je litra po lancu a litra oko 4000 dinara, dosta je to skupo onda. Ova hirosima dodje oko 2000 po lancu....
 
Hirosima je širokolisne ubila u pojam, nema ih, prah i pepeo. Guram plodored, nemam puno sirka ali uvek izadje neki novi
 
Ajde.... koji sirak u njivi nije nista strašno, a ako je tepih od sirka onda smo sami krivi, tu se seje žito, soja, suncokret... Ja sam sa Hirošimom zadovoljan, (cena i učinak..) sirka imam nije ništa alarmantno, za 1800-2000 din/kj je ok! Laudis i Eqvip čini mi se iz glave da su 7000 din/kj
 
Ma ja sam kriv trebalo je nedelju ranije prskati ali sve mislim nece to biti problem… jel laudis resava i siroki list?
 
Laudis и јесте првенствено за широколисне.
 
Ja sam radio sa Adengom i dodao Plamena 0,25 l/ha u 3 listu. Sve sto je tada bilo na njivi je izgorelo. Medjutim nije bilo kise do juce sa 7l. Ne znam da li ce sa Adengo reaktivirati posto kazu da ceka kisu. Proslo 3 nedelje od prskanja. A kukuruza ima od 6 do skoro 9 listova. Ponajvise ima muhara i neznatno sirka iz semena. Sirokolisnih i nema. Danas cu da ospartam jer ne nih da se kockam sa nekom hemijom. Ostaje mi sl god da idem sa ovom Hirosimom do 5 lista pa da je i ja probam. Inace svake god po strnjici idem sa Totalom i posle vise god sam se resio nekih jakih korova. Nisam ljubitelj prskanja na crno jer je lutrija da li ce ili ne biti kise posle prskanja. Znam i da je to osnova a posle su korekcije. Ali uvek postoji ali pa se i ova odluka promeni.
 
Nazad
Vrh