Iskustva sa kurirskim službama

Kada nesto prodate i posaljete ga u mom slucaju aksom,koliko je potrebno vremenski da vam taj iz aksa donese pare? U mom konkretno slucaju proslo je 14 dana od slanja posiljke,kupac se javio da je preuzeo ali kurir jos pare doneo nije?
Oroče kratkotrajno tvoje pare... Treba za dva dana da ti donese.
 
Bex je premium za sve ove **greška iz Royal, Aks itd. Mene je Aks kurir takodje izvacario za 200-300din, zvao, slao mail itd naravno nista. Bex dobijem sms sa tacnom cenom i sve u redu.
 
Meni AKS uvek donosi pare u roku od par dana posto kupac preuzme posiljku. Danas mi nesto stiglo ROYAL brzom postom i nisam bio kuci i lako smo se u par reci dogovorili oko preuzimanja.
Jedino sam prekinuo svaku saradnju sa D EXPRES. Jednom kad mi je nesto stiglo i nisam bio kuci ljuti se gospodin sto necu ja da preuzmem nego da mi ostavi u radnju. Sve onako nabusit samo sto me ne napsuje. Prosle godine stize mi nesto, ja u poslu, a on nece da mi doveze na kucnu adresu nego da idem jedno 300 m do glavnog puta i da ga cekam. Ali kad mi je reko:"ako oces oces, ako ne nista", jedva sam se suzdrzao da mu se ne na.**greška milosne majcice. Odem i cekam govedo duze od 20 minuta, a ostavim poso i onda secam paket do kuce jer mi ni jedna kola nisu bila kuci. Ulozim posle zalbu u njihovu centralu sa sve dokazima i posle mi se neka gospodja izvinjavala i ubedjivala da to vise nece da se ponovi. Mislim se i nece. I evo od tad sam odustao od nekoliko kupovina jer prodavci sa njima imaju ugovor, a ja necu da me neko zeza za moje pare.
 
Nema to veze da li je AKS, Bexs ili neko treci. Sve na kraju zavisi od kurira. Ja, nasuprot Bojceticu, imam losa iskustva sa kurirom Bexsa koji me je lepo odrao . I iako sam uspeo da izvrsim reklamaciju i dobijem te pare vise mi ne pada na pamet da saradjujem sa njima. A, sto rece neko, kad neko ima ugovor sa njima i nece da salje sa drugim ja odustajem od kupovine.
 
Nikada nisam imao ni najmanji problem ni sa jednom od gore navedenih kurirskih službi.Prošle godine kuriru iz Royala ostavim 50 rsd bakšiša, ajde reko da imaš za piće.Čovek samo što me nije izljubio, jao brate ti mi ostavio a svi uglavnom čekaju kusur do dinara.Tako isto praktikujem i sa ostalima.Nisu to neke pare niti aludiram na mito i korupciju ali nije njima momcima ni malo lako.
 
Ja u zadnje vreme,redovno otvaram pakete pre placanja,pa kad su oni bezobrazni,sto bi ja bio finiji.
Ako mu se nesvidja,slobodno moze da ode.
 
Tako je. Najviše zavisi od vozača. Meni, trenutno, je najbolji BEX, D-expres i Royal dele drugo mesto a Aks najgori....
 
I ladno se batica nije pojavio ni danas...nisam hteo da ga zovem jer je rekao da ce se on javiti...sutra ga zovem ponovo...necu bas biti prijateljski raspolozen.
 
Sta mi je ciniti ako posiljka ne stize i nakon 8 dana od slanja? Naravno salje se danas za sutra, a moze da dodje do odlaganja isporuke od par dana u slucaju gabaritnih posiljki. Navodno je u neki magacin i evo jos nista. Ima li neka sluzba ili inspekcija nadlezna za to?
 
I mene to isto interesuje!!
U cetvrtak sam porucio, poslali su, dobio meil da je poslato aksom.
Pratimo posiljku kaze posiljka je vracrna u glavni magacin, a mene niko nije kontaktirao??
Broj je ispravan...
Celo jutro zovemo, ona pisulja non stop ponavlja prvi slobodan operater ce vam se uskoro javiti, tako 10ak min, zahvali se na pozivu i veza se prekine.
Kakav ne profesionalizam ne mogu da verujem!!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Tako je burazer narucio neku glupost preko Aksa, danas za sutra. Stiglo sve redovno. Pre toga naruci preko Bexa neke 2 hranilice metalne za prasad, ljudi moji al su oni to tumbali, izlupano, izgrebano, show. Postarina kostala kao pola posiljke skoro. Pre neki dan narucio neke sportske rekvizite u sredu, stiglo tek jutros. Kazu stiglo u bazu, pa nisu prosledili, pa uhvatio vikend. Show.
 
Deks ja sam onaj moj slucaj resio tako sto sam im poslao coveka direktno u taj magacin da ih malo pojuri, a onda se ispostavilo da je kurir svo vreme vozikao u kombi. Verovatno je mislio da ce to tako da se zataska pa da otudji u svoju korist. Od zvanja njihovih sluzbi nikakva vajda jer je to takva neodgovornost i raspad sistema da ja to nikad nisam video. Sto se pracenja posiljke tice ne znam zasto su uvodili tu opciju jer odavno ne radi kako treba. Skoro kad mi je poslata posiljka pisalo je da mi je isporucena, a nije, vec posle dva dana dosla kod mene. Znaci u to pracenje ne mozes da se uzdas.
 
Malo pre mi se javio operater, posle celog jutra zivkanja i cekanja tj zenska kojoj izgleda fali neki sposoban muskarac pre svega!!
Lepo sam je napusio, znam da mi ne ide ic u korist i da nista necu postici ali eto malo sam sebe ispraznio samo.
Sa beksom do sad nije bilo problema zaista, i to me zove cova u 10h da kaze da ce oko 12h biti kod mene, pa me zove opet u 15 do 12...



Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Bex lopovi!

Pre par dana sam imao ponovo negativno iskustvo sa kurirskom službom bex tako da predlažem ljudima da ih zaobilaze u najširem krugu.
Slao sam paket sadnica i u paketu su bile 4 kontejnirane sadnice koje sam upakovao po dve u kese da nebi slučajno ispala zemlja sa sadnica i još sam vezao sadnice dve po dve za stranicu kartonske kutije sa dva kanapa. Kurir bexa nije uručio kupcu paket iako je na paketu bila validna adresa i zena je očekivala paket nego je pozvao par puta i kada se kupac nije javio na telefon on je odmah drugi dan poslao paket nazad. Sedam dana kasnije stigao je moj paket, ja sam platio postarinu 700 din za taj paket i primetio sam da je paket spolja zgužvan kao da su igrali fudbal sa njim i da je dodatno zalepljen po sredini paketa sa providnom samolepljivom trakom, ali nakon otvaranja paketa tek je usledio šok a to je da unutar tog paketa fale dve sadnice koje su bile vezane za stranicu kartonske kutije sa dve uzice. Znači neko od kurira je otvorio paket, izvadio dve sadnice koje su bile vezane i ponovo zatvorio kutiju sa providnom samolepljivom trakom. Isti dan sam zvao bex kurirsku službu reklamacije na tri broja i niko se nije javljao ceo dan, drugi dan sam poslao email sa slikama paketa i objašnjenjem šta se desilo i nakon nekoliko dana sam dobio odgovor da će doći njihov kurir i napisati izveštaj.Kurir je došao dan kasnije i napisao da nema vidljivih oštećenja na paketu i dan kasnije sam dobio od bexa sms poruku da je moja reklamacija odbijena jer je neosnovana....... Teški bezobrazluk i neprofesionalnost od strane kurirske službe bex, umesto da isprave lopovluk svog kurira koji je mene ukupno koštao 1700 dinara umesto da sam od tog paketa zaradio 2000 din oni su lepo odbili reklamaciju i nikom ništa. Ukoliko ste planirali da šaljete nešto preko ove kurirske službe savetujem vas da to ne činite jer ovo nije prvi put da sam oštećen od strane bex kurirske službe a isto se može dogoditi i vama!.
 
Ja mislim da je u svim tim kurirskim sluzbama javasluk nevidjeni. Samo sto negde bas nagrabusimo. Ti si jos i dobro proso jer sam ja zamalo bio ostecen za 19000 rsd. Donegde i mogu da razumem da se desi neko ostecenje prilikom transporta ili cak i da kurir oce da mazdrpne, ali da oni nemaju bukvalno nikog normalnog ko bi sve to proverio i iskontrolisao to stvarno ne shvatam. Kad sam ja doso u situaciju da im saljem coveka u magacin gde je navodno bila posiljka i tek onda se otkriva da nije unutra i da je govedo danima vozi u kombi. Da li nisu oni mogli da provere taj magacin i to govedo? Naravno da su mogli, ali jednostavno ih nije briga. Inace je posiljka urucena kupcu pisle 15 dana. Sreca pa bio razuman covek i nije odustao.
 
Sarađujem i sa Aksom i sa Bexom, Aks je mnogo uslužniji, i kada šaljem i kad primam paket, Bex zna da kasni jedan dan i uvek dođe posle podne
 
Mene je Aks pokrao i od tada ne saradjujem sa njima. Bex je bio odlican, a poslednje vreme svaki put mi dodje drugi kurir i nekako nemam vise poverenja.
D Express mi je donosio nekoliko puta posiljke jako sam zadovoljan. Kada nesto budem slao, precu na njih. Recimo porucim iz Gruze u 12h danas robu, oni je preuzmu u 14-15h i kod mene je vec ujutru u 9h. Brze ne bi ni ja doneo da sam isao licno.
 
Beks mi ukro otkup i kazu da je potpisano da je dat zvao sto puta kao jevice i nista. Svi se vade na guzvu iz grada nemrdaju u selo svi su isti.
Pa koga sta snadje,aks cas vizi vangabarit pa nevozi **greška nevidjene drze po sedam dana u magacinu itd.
 
Osnovni problem je u menadžmentu tih firmi. Daju male plate a puno traže pa ne mogu da nadju i zadrže ozbiljne radnike... Ima ih malo na terenu pa jedan kurir mora da podeli preko 100 paketa za jedan dan. Verujem da je isti problem i u centrali, da ih nema dovoljno...
 
Nazad
Vrh