Subvencije u poljoprivredi za 2018 godinu

Ne, mislim da ce krajem nedelje poceti isplata, odnosno cetvrtak ili petak....
 
Ja sam isao sa racunom u Aprilu i jos uvek cekam...

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока
 
POLjOPRIVREDNICIMA u Srbiji od 19. marta su na raspolaganju povoljni krediti za prolećnu setvu.

Banke koje daju subvencionisane poljoprivredne kredite su: Zberbanka, Erste, NLB, Prokredit banka, Banka Inteza, OTP, Kredi agrikol, Unikredit, Halk banka, Komercijalna banka i Banka Poštanska štedionica.

Kako kažu u Ministarstvu poljoprivede, korisnici mogu podneti zahtev za nabavku materijala za biljnu proizvodnju, kupovinu stoke, mehanizaciju, opremu i hranu za životinje. Maksimalni iznos sredstava koji u toku godine porodična poljoprivredna gazdinstva i preduzetnici mogu da ostvare je 6.000.000 dinara, dok firme i zadruge mogu subvencionisanim kreditom da obezbede 18.000.000 dinara.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:717676-Povoljan-zajam-seje-njive
 
Da razjasnimo, ove 4000 po hektaru su deo direktnih davanja ili vise subvencije na djubrivo ne vaze?
 
Nema za djubrivo - ne podnosi se zahtev i ne trbaju računi. Podnosi se jedna zahtev, isti je kao i prošle godine obrazac, i dobija se 4000.
 
Danas slušam ministra,pitanje za gorivo,kaže moramo da nađemo sistem kako da samo "pravi" poljoprivrednici dobiju subvencionisano gorivo, i to će očigledno da potraje tako da od jeftinijeg goriva za proletnu setvu nema ništa,a za jesenju kaže videćemo.Prema tome ostaje da se nadamo za jesen ali će verovatno do jeseni da dignu cenu goriva pa možda se onda smiluju da daju subvenciju.
Sve u svemu još jedna obmana i cirkus na kvadrat, za sve druge namene pare se dele preko noći uz lex specialis zakone,a za poljoprivredu evo već 2 godine ne mogu da nađu rešenje.
 
Ratarstvo ide u propast, digli su oni ruke od ratarstva,samo povecavaju subvencije na stocarstvo a kod ratara corak nista.
 
Koliko znam samo krave za proizvodnju teladi za tov (citaj "neumaticene") su umesto dosadasnjih obecanih a neisplacenih 5000din,podignute na obecanih i verovatno neisplacenih 10000din.
 
Šta je to povećano u stočarstvu?

1.Svinje 1000din po kom, to nije povecano ali nemas limit na kolicinu i da imas 3000kom opet ces ostvariti subvencije.
2.ovce 7000din pa onda jagnje ako das klanici jos 2000din
3.krmace 10.000din po kom

Sve u svemu bolje je sa stocarstvom nego sa ratarstvom.
 
Nazad
Vrh