Soja 2018

Ja bacam svake godine 100kg uree po kj za soju i uvek imam dobar prinos.

Послато са SM-J700H уз помоћ Тапатока
 
Prvo radi ogled, nemoj ništa na veću površinu bacati bez probanja... I kod mene su došli sa tom pričom ali za kukuruz. I radio sam ogled na 3kj, na pola njive je išla urea 200 kg/kj a na drugu polovinu sulfamo 130 kg/kj. Tada je cenovno to bilo približno isto (130 kg sulfamo = 200 kg urea). To je išlo po njihovoj preporuci da ne bi povećavali troškove ulaganja nego samo da koristim njihovo bolje djubre... Skidano je posebno svaka polovina i razlika je bila oko 200 kg/kj u korist uree... Posle su se pravdali da je to bila mala količina djubreta i da treba oko 170-180 kg po jutru i onda bi se videli rezultati... Tako da, prvo ogled da se dokažu a posle može saradnja, jer sve su to trgovci i nema šta neće reći samo da uzmeš...


Ja sam isto prosle godine goristio sulfamo ali u psenici ,nisam pravio ogled ali po meni to su jako skupa djubriva za nase uslove,ako pogledamo koju kolicinu oni preporucuju njihova djubriva i kad racunas posto su,onda bolje bacis toliko uree i isti prinos ostvaris.

Znam coveka i clana ovog foruma koji je uzeo da radi oglede za njih kukuruza prskao i foliarno sve po njihovoj proceduri i ja ga pitao kako ti se cini, on mi rece nikako,bolje da sam bacao od elixira i neka moja prihrana preko lista jeftinije bi prosao,a ovako kako ti oni kazu treba dosta da ulazes.
 
Ljusha energija ti je loša, gledaj da ako možeš da poseješ kad je toplija zemlja (kasnija setva) da bi što pre izašla jer ako je uhvati duže zahlađenje dugo će joj trebati da nikne a pitanje hoće li biti energije dovoljno da izađe.Ja bih to malo posejao u kutije ili u te kontejnere pa čisto da vidiš kako će to izaći.
 
Imao ga je kum prošle godine na mnogo boljoj zemlji od moje i veliki ćorak.Kod vas je to mnogo drugačije a probao sam svašta i Galeb je još i najsigurniji.
 
Kupio semena,Fantast,Apolo iz instituta .Wendy i Rubin kucna dorada. Imam ukupno 1600kg pa sejem dok ne potrosim.Sejem sa sestorednom na 50 cm.
 
Ove god. Sava, Belga i Rubin kod mene, Maxximus posle 4 godine out. Fantast sam vrsio samo 2016. kod prijatelja, bio je stvarno odlican ali nije adekvatna godina za poredjenje.
 
Srđane apolo izgleda nevoli tešku zemlju, apolo prošle godine bio za 200kg po kj bolji od save u onoj suši.
 
Nazad
Vrh