Centralno i etazno grejanje.

Ma to ne vredi , ti hibridi za branje manje radjaju,beraci rasipaju , vlaga velika , njivu posteno ucepa itd.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 
Kolika krupnoća čokanja će ti biti posle kombajna za senažu? Ja sam gledao gorionik na vašaru u Temerinu ali granulacija nesme biti veća od 12mm pa smišljam čime je mleti a da nebude previše prašine.
 
Pa dobro i neki drugi gorionik ali imaš li kakvu ideju za mašinu koja bi drobila oklasak a da nije mlin čekićar jer on pravi puno prašine pa može i veća granulacija.
 
Ja sam mislio da napravim nešto na taj sistem pa da mogu sebi da sameljem oklasak posle krunjenja kukuruza.
 
Prodas sapurine,kupis pelet i resena stvar.,i nema da izmisjas toplu vodu...1 prikolica sapurine ima oko 1500kg sapurine,kad je prodas za te pare kupis isto toliko agro peleta.
 
Pa kada bi bila takva računica da oklasak vredi kao pelet onda se ne bi ni pravili gorionici na njih svi bi je prodali i kupili gotovo
 
Ne znam koliko je kod vas,al kod nas kolko znam loznica oko 150e,a zmajevka oko 200e,mada i da oces da kupis,tesko da bilo ko prodaje...

- - - - - - - - - -

A agqgo pelet u rinfuzu kosta 100e tona,u dzambo vrece oko 120,a u najlonskim po 15 kg max 140evra.pa izracunajte.
 
A zasto mislite da je agro pelet bolje gurati kroz gorionik od cokanica? Najmanji je problem neku seckalicu napraviti.
Meni je samo problem kako ih sve pokupiti sa zemlje .

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 
Ja sledece godine ovako nesto pravim,bio sam licno kod ovog coveka sto je snimio video,i malo popricali o tome...sve mi odgovara i cena koju su mi spomenuli i nasao sam majstora za taj gorionik (uzeo sam broj,ako nekom treba) ali mi je problem kao i vama drobilica,pa kad i to sredim da se spremam za sledecu zimu.
 
Mislim da Spajici imaju resen ovaj sistem na cokanje/cuke/cutke. Radi kao pelet, cak su i postavljali video cini mi se ranije.
 
Ne znam koliko je kod vas,al kod nas kolko znam loznica oko 150e,a zmajevka oko 200e,mada i da oces da kupis,tesko da bilo ko prodaje...

- - - - - - - - - -

A agqgo pelet u rinfuzu kosta 100e tona,u dzambo vrece oko 120,a u najlonskim po 15 kg max 140evra.pa izracunajte.
Za te pare ja cu doneti šapurike kod tebe kuci.Da grejao sam se tako 3-4 godine.Šapurike moraju biti idealno čiste bez ljuštike tj.komušine inače je to pakao.Dotični sa snimka je čovek iz Temerina,bio sam kod njega,on plati par žena da mu prečiste šapurike od ljuštike i onda ih melje.Ja sam ih mleo na mlin čekićar sa sitom od 26 i 30 mm i imao sam 70%prašine i nesto krupnijih komada granulacije max 10-ak mm.Da bi se idealno mlelo sa manje prasine treba neka drobilica.Sapurike su kod nas skocile na 8-9000 za zmajevku i resio sam da je bolje da prodam sapurike,kupim agro pelet i grejem se gospodski.Pec sa gorionikom sam kupio,sad samo da potrosim sve grane,drva sve sto mi gori u dvoristu i onda montiram kotao sa gorionikom.Kakva je ova zima to ce ispasti za sledecu grejnu sezonu.Ako vas nesto interesuje pitajte.
 
Poslednja izmena:
Kod nas je 8000 zmajevka, a kada je frka bude 10.000din, medjutim kako imamo veliku pilanu u selu masa ljudi uzima njihove otpatke prilikom prerade i na to se greje.
 
Nazad
Vrh