Borovnica

Mogu da primetim da se vodi diskusija o tehnologiji sadnje,zemljistu i nacinu uzgoja...mislim da je o tome dosta receno, i da svi znamo o tome koliko je bitan taj vodno-propusni rezim,tj taj procenat gilne u zemljistu.
Mogli bi malo da razmenimo iskustva o nacinu navodnjavanja,kvalitetu same vode kojom zalivamo...koliko vas je radilo analize? Kakva je voda kojom zalivate,ph vode,koliko utice na sam susptrat oko biljke,itd...zna se da je voda u samom uzgoju jako bitna! Imao sam priliku da upoznam jednog od najboljih uzgajivaca na Floridi, kad sam ga pitao za misljenje,rekao je ovim recima: "remember,you don't grow blueberries,you grow bluewater"!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Podjednako vazna stvar pored zemljista, potpuno se slazem sa tobom. Ja sam radio analizu 2 puta, stanje je bilo bez promena. Ph 6.8, Ec 0.18 svi ostali parametri u zadovoljavajucim granicama

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 
Ima razlicitih misljenja oko upotrebe azotne kiseline. Vremenom pravi zajebanciju

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 
Zašto sve uvek na "kašičicu"? Može li malo više o tome, naravno ako nije tajna?

Poslato sa G620S-L01 uz pomoć Tapatoka
 
Može biti, ali kako onda znamo da može biti i zajebancije?

Poslato sa G620S-L01 uz pomoć Tapatoka

Dobro pitanje...mi planiramo da odradimo na prolece nesto po pitanju snizavanja ph u vodi...pa cemo se javiti i preneti iskustvo. Za sve ove kiseline koje se pominju,nismo probali,niti imamo iskustvo. Ako su neki probali,mogu da prenesu ako su ispratili sta se desava...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Nas kolega Dusan u jednom od najboljih zasada borovnice u Srbiji. Selo Ribare pored Sapca
1dfcfa3eb6d75616621bfb2cfab9ea12.jpg


Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 
Sadnja 2014-ta, prvi rod 2016 1.3 kg/zbun, prosle godine 3.2/zbun. Toliko o sadnji u zemlju i sadnji u saksije, kese, dzakove i ostalo.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 
Nazad
Vrh