Kultivatori (špartači)

Pačije guše samo ako ima gorušice jer je razbokorena pa se zaglavi a uzgred imaju da se kupe onakvi nosači za S opruge kao kod kolege Talianu.
 
opruge1.jpg
[/IMG]
opruge2.jpg
[/IMG]Evo kako bi ja to rešio stim da ću da skratim ovaj flah na meru,i okrenuti ga da bude gore jer ovako bi išao duboko,znači matice na slici biće dole,imam ovih delova od starog špartača pa ću da probam...
 
Matiću budi ljbazan i uputi me gde da tražim.Nisam uspeo nigde da ih nadjem a trebslo bi mi još 20 kom.Da ne tumba svaki put.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
 
Forumasi morao bih srediti luft u imt spartacu. Nema gde nema lufta :) caure cu zameniti ali bj trebalo ostrugati one uzengije na koje dodju caure. Moze li se to kod strugara uraditi ili nositi negde posebno s obziro da su uzengije dugacke pa je problem da se ubace u strug :/
 
Bane PA jel su ovo s-opruge kao na spremačima? Mogu li da se stave oni nastavci tzv "pačije noge" ili kako već? Zar ti na ovim krajnjim ne fali jedna s-opruga? pošto vidim da svuda imaš 2+2+1?
 
Ne fali.Tako treba da bude jer u jednom pravcu radi pola reda a kada se vraća odradi drugu polovinu kao što radi svaki špartač uopšte.Bane vidim da su ti se krivili nosači točkova.Kod mene takođe pa su zamenjeni debljim od 16mm i nema više krivljenja a izbacujem ove pačije nogice i ubacujem samooštreće.
 
Špartač nije moj već mog drugara, ja imam od četiri reda IMT a sejao sam sa šest pa mi je on dao. Lepo ide, ali kad vidi malo trave odmah se zaguši, navuce na motike i kad se podigne nece samo da spadne jer se zakacilo za te pacije noge, pa se mora izaci i ocistiti.
@Matiću ti nosaci su bas tanki, i ja bih to zamenio ali vlasniku ne smeta sto se to pokrivilo pa se to tako vozi.
@MIRBAN jesu to su od spremaca S opruge i ima pacije noge. Lepo ide sa tim, kad se ide malo brze fino i podgrne, a koliko da zagrće podešavaš preko topliga, sracuješ ili produzuješ toplig.
fali ponegde po koja S
 
Ja sam odmah prve sezone iskrivio 3 nosača i rekao proizvođaču da su tanki i meki za taj posao pa mi je zamenio za deblje a stare krive sam mu vratio.Da kucnem u drvo ovi su odlični.Kod mene hoće da zaguši samo ako uleti gorušica među S opruge.Onda moram da stanem i očistim dok u ostalim slučajevima nema nikakvih problema čak i kada su montirani štitnici useva.
 
Da kad uleti gorusica veća ili onaj puzavac kad se umota, da je na taj flah navario po sredini uz duž jos jedan onda ne bi imao gde a ovako su bas jadni i kad ih pogledas, a inace ovako bas lepo radi i jednostavane je konsrukcije i nije zahtevan za odrzavanje osim da ponekad podmazes u onim caurama
 
Ne pomaže flah,probao sam.E a znaš li da su čaure od plastične vodovodne cevi. :osmeh: Video na sklapanju u proizvodnji.
 
Nazad
Vrh