Alati i radionice

Kupih danas na pijaci jedan vilasti kljuc, pise na njemu Gedore ali ta oznaka (a i sam kljuc) ne izgleda kao na drugim kljucevima te marke. Da li je to neka kopija ili postoje i ovakvi gedore kljucevi?
914d6fb6ce35f3acbe0fc521e9aee697.jpg
dc176f5e7c3a44a2cc6c46fbedffee06.jpg


Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
I ja sam uzeo danas skoro potpuno isti (19-22) osim sto ne pise made in germany. Bio mi je sumnjiv, ali za 50 din i da jeste i da nije kopija vredi toliko.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
 
HolzHer je preuzeo koncern Festool i u principu ih ugasio, tek oko 2005. godine su ponovo počeli da rade stolarski alat pod tim imenom no ne znam radi li se još u kvalitetu kakav je nekad bio. Što se same marke tiče, u oblasti obrade drveta na samom vrhu nekad su bili Maffel i Holz Herr a posle njih ostale marke kao što je Metabo, Bosch i drugi. Ja sam nedavno kupio Holz Herr ručni cirkular, javim iskustva iz prve ruke kad mi stigne.
Potpisujem. Vrhunski alat za obradu drveta. Samo si Zombiee zaboravio napomenuti Elu koji je ipak No. 1 u svetu stolarskog alata
 
Da ne bih stavljao u nekoliko poruka, evo kupovine od predhodnih mesec dana.

Kupljena kutija BAUHAUS 7 pregrada za potrebe popravki van kuce. Da ne bih ubacivao u nju kljuceve iz radionice kupljen je veci deo.





LorVKud.jpg





ctBymgj.jpg





Kupljeni kljucevi



xsGa79F.jpg





Jedna trenutna slika.



VshtATs.jpg



KUpljena je i brusilica Iskra, ali sam slike ranije postavio.
 
Imas ona kolica kao za pijacu na koja stavljas ovu kutiju kada prenosis do vozila.
Kod mene je nesto slicno, ali nemozes smestiti nikada sve sto ti treba..
 
Mirosti znam za to, ali za sada je nosenje u ruci. Teska jeste ali ne i preteska. Kada bih ubacio vise alata onda bi nastao prob. Ali i ovako sam zadovoljan jer ne moram ici svaki cas u radionicu po alat.
 
Moze jedno konsultovanje? U sred noci dobijem ideju da pravim jednu skalameriju za odvrtanje tockova na autu. Otac je jos letos pronasao jednu sipku na ulici koja je verovatno ispala sa nekog traktora, sipka je teska i kvalitetna pa sam dobio ideju da nakacim nasadni kljuc 3/8 17mm na njega. Sipku smo oblikovali na tocilu, malo je vise obradjeno nego sto treba pa smo odneli kod komsije na varenje da bi bilo cvrstije. Sve je to zavareno ali mi je komsija ubacio crv sumnje da ovi nasadni kljucevi umeju da pucaju. Nasadni kljuc je nemacki Famex, evo kako je ispalo.
d3384fdbaed06256753992bbcdd9df24.jpg


Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
 
Druze odes na auto otpad i uzmes kljuc za 100 din i miran

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока
 
Nisam mogao da je ostavim (na zemlji ) a da ne probam da je dovedem u radno stanje.Kao da je bila u slanoj vodi.Neko je pokušavao da je skine futer ,ali nisu znali pa su neke delove polomili .Ne smeta u radu ali ružno izgleda.Osim jednog ležaja ,kojeg sam polomio pri izvlačenju rotora iz kućišta statora i kondenzatora koji je "pljenuo" pri prvom startovanju sve je razradjeno i ponovo montirano,kabal sam malo skratio ,inače je original.

 
Kardan za sta sluzi ovo sa prve 3 slike?

Mene je danas izgleda izdao aparat za varenje. Marka gorenje star oko 20 godina. Vec je jednom pre 2-3 godine nosen na vinkolvanje pomocnog namotaja. Danas tu gde su namotaji poceo da se pusi,koliko mi se cini sticice neki invenktorski.
 
Dobro je,ali samo kao privremeno resenje,i odmah auto da se proda.pre 2 nedelje sam upravo zbog pokidanih navoja na 2 dizne,menjao glavu,radili smo i ove inserte(heli coil)i ni to nije nesto izdrzalo..
 
O da, isprobana je... Milina za rad. Vidiš lepo šta radiš. Zato sam i napisao da sam progledao.
Šta te buni?
 
Ma ne buni me nista posebno vec sam citao da ljudi nisu zadovoljni. Ne bas ovom kao tvojom. Sad sam obratio paznju i ako se ne varam moze da se podesava nivo zatamnjenja? One najjeftinije sam otpisao. Ako nije tajna koliko ova kosta i gde ima da se kupi?
 
Imam onu SOCIJALNU automatsku masku, dobio na poklon (20--30e)
ima podesavanje jacine zatamnjenja
Dobra stvar dok nesto moras da popeckas, da drzis i peckas
Ako radis duze hoce da smeta na glavi, zaboli glava od nje, mislim da je vise stvar navike jer meni i kapa smeta, kome ne smeta dobra je stvar

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока
 
Nazad
Vrh