Sa čim perete poljoprivrednu mehanizaciju? --> perači pod visokim pritiskom.

Može hidrauličar i da skrati crevo.Samo izbaci deo koji je pukao i vrati nazad stari kraj.Šta imaš na kraju creva do mašine?Virblu ili brzu spojnicu?

Do masine je navoj,a dihtuje na gumicu i konus...do pistolja se samo ravno utakne(dihtuje gumica) bez navoja.A sto se tice zamotavanje rucke pistolja i paljenja na samom aparatu-tako je i najzdravije za samu masinu.
 
To je virbla sistem.Pazi kada zavijaš crevo na mašinu da ne oštetiš navoj jer ta virbla košta 30 eura.
 
Ja imam hidraulično crevo na puški i nije baš preterano praktično. Grublje je nego originalno, i malo po malo moram da pušku da okrećem da ga odmotam...
 
Ako moze pomoc oko odabira masne za pranje pod pritiskom, gledam na netu ima svega, novo, polovno, servisirano, sa garancijom... Dao bi do 200 evra, masinu bi koristio 2-3 puta godinje, imao sam do sada neki plavi, ali je odradio svoje... trajao je 5-6 godina...
 
Sta moze biti problem na Villager masini za pranje da nece da pusta vodu na izlazu iz pumpe? Pumpu sam bio rastavio i izprao glavu u kojoj je bilo malo korozije, sastavio i voda je krenula onako kad stisnem dugme na pistolju bez ukljucene pumpe, sto je i normalno. Cim sam ukljucio pumpu voda je prestala da ide a pumpa se cuje da radi. Sumljam da je nesto glavi unutra.
 
ja sam njega astavio i malo isprao lavu. Nakon toga voda je krenula ali cim sam upalio pumpu ona je prestala da curi. Moguce da je od stajanja nesto oko ventila zaglavilo.
 
Da se pohvalim. Posle dosta jurnjave i raspitivanja, danas sam pazario Karcher 720 mobile. Najjaca monofazna masina od 3kw. Pritisak gura do 160 bara koji pokazuje merac. Potrosnja vode je 9,5 litara u minuti tj 600 litara na sat. Ima mesinganu glavu koja je, koliko znam, najbolja varijanta tj bolja od aluminijumske. Teska je kao sam djavo. Duzina creva je 10 metara sa puskom iz tri dela.
Jako lepo ocuvana bez i jedne mane. Nadam se da ce dugo sluziti bez ikakvih kvarova.









 
Spustio cenu na 160e. Vredi svaku paru. Takvi su utisci za sada. Najvise mi se svidja to sto ne moram da vezujem pusku da je stalno aktivna, i sto ne moram da se previse obazirem na to da li sam je koristio 10, 15, 20 min..
Trebam sada da kupim samponjeru fj6 i produzetak puske.
 
Mislim da je ovo najbolji odnos cena/kvalitet. Mozes doplatiti vise za 720 mx tj noviju varijantu, ali nista vise dobiti neces.
Za oko 100-130e, najbolje je kupiti 570 sa 9 litara, zatim tu su 580, 695, 620m a sledeca varijanta, za oko 160-200e ova moja.
 
Moze tako, a moze i ovako :osmeh:
Ja cika Aco vozim zetora. Za razliku od fergusona, to je stalno masno, pa zato mora sa jakom masinom cesto da se pere :ppozdrav:
 
KARCHER HD1200... trenutno radi na 260 bari...
KDHMzbf.jpg


Sent from mTalk
 
Nazad
Vrh