Kupina ,sezona 2017 ,cena i plasman

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
probaj sa timoreks gold to je za organsku kupinu protiv budje
 
Ovde u zupi 40 dinara valjda ce izaci na 50, niti smo prskali niti se trudili nesto oko njih ove god nista se ne isplati. Cuo da ce sledece god da bude odlicna cena jer je ostalo iz prethodnih, a ove god je bas bio slab rod, ocekujem 100 din. Nakon toga vadimo sve, ne mozemo vise da gatamo i pogadjamo cenu koja se razlikuje po 80 din. Sve je spremno za sadnju lesnika i jagoda.

Па колега ''laza'' саопштио да је у жупи 50 и 60 динара ''Zupa od juce 50 cacanka 60 sve ostale (i danas je ista cena) pre toga bila 40-50.'' Ово је написао 21.07.2017. године па ако нисте далоко, имате количину, берете, разлика од 10 динара и није тако мала.....
 
Hladnjaca u Malesevu kod Rekovca, od 23.07 cacanka 55 din, ostale 65 din.Otkupljivac ocekuje da dodje do 80 din.JUTROS PALA KISA posle mesec i po dana!!!
 
Sla je ovo? Slabo nesto ima para za kupinu,na dosta mesta ne isplacuju odmah.

Ovde kazu da su pare zarobljene u malini .
 
Xsale,nisu pare zarobljene u malini, sami smo zarobili pare i u malini i u kupini,stocarstvu iliti u kompletnoj poljoprivredi. Mi kao nacija se lako prodajemo, s druge strane smo nesposobni,nemarni i nista ne preduzimamo. Sto se tice kupine cena ce biti 50 din ALI mozda ako se popravi kvalitet. Za sad je 40.

5 godina unazad smo cutali i radili i sav svoj proizvod smo poklanjali za sve manju i manju cenu dok su nas hladnjacari opipavali dokle sme da idu.


Sada su svi ispred nas, do te mere da mogu hladnokrvno da kazu ``STA HOCETE,NE PADA NAM NA PAMET DA VAM DAJEMO VECU CENU OD 50 DINARA OVE GODINE,DOBIJATE I VISE NEGO DUPLO VECU CENU OD PROSLE GODINE``, ovo je moj razgovor sa RAUCH fabrikom iz koceljeve, te mi kaze jos kad sam mu rekao da je cena losa,a on odgovara onako ironicno `` MOZDA JE VAMA LOSA ALI NAMA NIJE I STAVLJA MI SMAJLI :)``

Ovo je ISKLJUCIVO nasa krivica.


I hladnjacarima,i otkupljivacima i drzavi i nama je ovo borba za dinar,oni su se izborili za svoj dinar dok mi za svoj apsolutno nismo,a nismo ni pokusali,a ove gubitke iz prehodnih godina a i ovu godinu ne mozemo nadoknaditi u narednih 10 godina i to da cena bude svih 10 godina 1 euro.

E sad stavite prst na celo i razmislite KAKO DA SE IZBORIMO ZA TOLIKU CENU.

isto sam ovo pisao i prosle godine,nemojte da i sledece isto kukamo ovde.

SADA JE VREME DA SE SPREMA CENA I TRZISTE A NE PRED BERBU. PRASE SE NE TOVI UOCI BOZICA.


Moramo biti iskreni ka sebi i priznati da smo sami krivi za ove neuspehe,ali isto tako ako mislimo da uspemo MORAMO SE UDRUZITI I PREKO INTERNETA,I KAO PROIZVODJACI, I KAO NEKO KO ZAVISI OD OVE BILJKE. DOK GOD BUDEMO MLAKI I NEZAINTERESOVANI ZA NAS DINAR,DRUGI CE BITI VRLO RASPOLOZENI DA NAM SVE OTMU.

Ps zvao sam jutros 7 hladnjacara i par otkupljivaca, cena je cacanke 40 dinara i receno je DA CE MOZDA POSLE kise ako bude bolja biti 50 din ali nece prelaziti.
Ponegde je i loh nes 40 din,a negde je 50 i 60
A cacanka je ponegde i 35ali kod vecine je 40 sa naznakama da cena nece prelaziti 50.
Na pola mesta skoro loh nes nece da otkupljuju.
I ponegde je prva klasa cacanke 55din a druga 40-ovo vazi samo za hladnjacare ,ali koliko sam shvatio da otkupljivaci koji rade za te hladnjacare ne pominju da uopste postoji prva i druga klasa,vec nas kradu tih 15 dinara po kilagramu i dobijaju +7 i +8 a poneko +9din za transport.

Dakle obican otkupljivac zaradi 24dinara /1kg nase kupine. Zamislite sad koliko zaradi hladnjaca a tek drzava. Okvirno drzava kupinu prodaje za 2,20eura,dok je malina SAD 3,70eura ali je najavljeno da ce se prodavati za cak 5.30e.

ovo se odnosi za vilamet i za polku i polanu,ali polku placaju od 10 do 70 dinara manje u odnosu na vilamet iako je izaslo svim hladnjacarima a i drzavi da cena pokle i polane i vilameta MORA biti ista, dok je miker nesto skuplja malina i ponajvise ide u sladolede, takodje postoji jos par novih sorti maline ,cene su 20 din manje ili vece od vilameta.

jedino za triple krown ne znam cenu jer je na ovoj strani valjevskog kraja apsolutno nema niko. sve je cacanka i jako retko loh nes.

cena sljive je bila u subotici sveza 46din/kg a sada je sisla na ispod 20 dinara
jabuke su okvirno prva klasa trenutno oko 22centa,sto nije stabilna ali nije ni losa cena.
paradajz 28centi trenutno,psenica je bila losa cena ali su je malo podigli da zamazu oci ,ali ne bih da sirim temu na druge proizvode
 
kod nas je cena 55 za čačanku, 65 ostale.
Zamolio bih sve da pogledaju ovu emisiju, dosta toga govori o poslednjem sastanku u Vladi srbije sa ministrom poljoprivrede koji se dogodio u nedelju 23.7.2017. Ono što možete da vidite je snaga malinara koju mi nemamo, a možemo je imati. Takođe sve ove mere koje se pominju, koje Vlada treba da sprovede što se tiče maline, možemo da dogovorimo i za kupinu. Mogu da kažem da su malinari probili led, kao i da je Vlada i sam ministar poljoprivrede izuzetno raspoložen da pomogne proizvođačima i da stane na put monopolistima. Samo nam je potrebna dobra organizacija širom cele Srbije, a već je imamo na oko 40 procenata teritorije.
https://www.youtube.com/watch?v=9TH4w30NGgQ
 
Zupa od danas 60-70.
Само рокај........ Дижи хахахаха, дижи хахахаха (пародија на ''буши хахахаха, буши хахахаха'')

- - - - - - - - - -

Zupa od danas 60-70.
Само рокај........ Дижи хахахаха, дижи хахахаха (пародија на ''буши хахахаха, буши хахахаха'').

Шалу на страну, како је стање у жупи. Да ли је берба почела да се распламсава или је тек почетак зрења. Како је у нижим а коко у вишим крајевима (надморској висини). Околина Трстеника кажу да слабо зри али има и оних који се хвале зрењем.....
 
Donji kraj Zupe berba u jeku a narocito na mladim zasadima dok stari zasadi sporije zre, srednji deo Zupe tek pocetak berbe a za gornji deo nisam siguran verovatno tek po koja zrela.
 
Donji kraj Zupe berba u jeku a narocito na mladim zasadima dok stari zasadi sporije zre, srednji deo Zupe tek pocetak berbe a za gornji deo nisam siguran verovatno tek po koja zrela.

Ок. Хвала на одговору. Значи није касно да берба крене сада мало озбиљније. Ја видим код неких да већ беру увелико а код мене и није нешто пуно зрело па бринем да много не касним. Али изгледа да немам разлога за већу бригу. Поздрав.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh