ZMAJ kombajni

Ja sam imao od nekog iz Uljme i nije bila ni zasta,malo malo stane i napravi haos. Kad sam ugradio secku,spasio sam se,ni jedan jedini kvar nisam imao.

To sto si ti imao od onog bude iz uljme,to je tvoj problem,kad si pristao da to namontiras na kombajn...napisi na koji princip je taj razbacivac radio,pa ce ti svako na forumu reci da ne bi nikako namontirao na kombajn,
Da objasnim...razbacivac je bio skroz zatvoren,kao secka.znaci dole lim,na koji pada sva slama,i imao otvor sa zadnje strane,kroz koji su dva propelera sa gumama razbacivali slamu...a to i naveci laik moze da vidi,da tako nemoze da radi,pogotovo.,kad ima puno slame...ovako kako ja radim,nema sanse da dodje do bilo kakve havarije,ako i stane,da spadne kais,slama normalno pada,..jedino sto moze da se nekom nesvidi kako razbaca,ali to je do coveka.,
@markostreta,radio sam dosta u tvojoj okolini, poljana,brzohode,u simicevu ...verovatno znas nekog
 
Stvarno mi nije jasno zasto si se ti nasao prozvanim,ja sam jasno napisao da sam uzeo iz Uljme (od Bude) to sam imao pre 6-7godina,dolazio je 100puta menjao prenos i svasta nesto,na kraju sam je skinuo. Jasno sam napisao da ne valja i da je iz Uljme da se covek ne bi zeznuo kao ja. Ja kad sam kupovao tada ih je malo ljudi imalo i pravilo i lako je bilo da se covek zezne. Ne treba ti da mi drzis predavanje,sad i vrapci znaju koja rasturacica valja a koja ne.
 
Bez sita je možda gore. Obično nagrebu usmerivači vetra. Imam izvedene cevi nazad za 3 i 4 slamotres (a ostale su i donje mazalice) ali podmažem jednom pred sezonu sve i više ne podmazujem. Što je neko napisao nije loše malo ući unutra i pregledati kakvo je stanje sa prednjom osovinom.
 
Izgleda ste vi svi sto kazeze da se ne moze preko sita klaustrofobicni. Ja sa 100+ kg ulazim i izlazim sam. Mogu i da se okrenem u zavisnosti od polozaja slamotresa. Najteze je stelovati lezajeve tako ali i to ide polako.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока
 
Haha, jedino ako mu zalepim nalepnicu. Imam 141.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока
 
Ni meni nije problem sa 106kg da udjem svako jutro preko sita samo vratanca spustim do dole i bez problema
 
A je se uvek čudio od čega su gornja sita iskrivljena tako na kombajnima...sad sam ovde dobio odgovor...:haha:
 
Naravno vratanca se spuste. Lakse se sita izvuku iz ladje ako su pomalo kriva (uza su).
 
Nazad
Vrh