Setvospremači

Kad smo kod tih mjenjaca za 1221 i 1025 , cuo sam od servisera(ovdje u HR) da postoje i verzija mjenjaca koja nema super spore odnosno taj prvi rang ali je brzina naprijed- nazad(rikverc) ista ili skoro ista , da li neko zna nesto?
 
Ja cuo tu u selu, da hoce, ako ima na njivi nezaoranih stabljika kukuruzam, iste da nabada na ove siljke pa zagusuje, Ponavljam, samo cuo, nisam vidio, inace meni djeluje jako ovaj ram.
 
Zakači jedan balvan ako nemaš rotore,ja sam danas prvi dan izašao da spremam,ove godine se jako lepo i lako radi tako da je RD parkirana a upregnut je setvospremač.
 
Mozda je to dobra ideja, ali nisam to radio. Predjem drljacom za 15-20 min /ha i bude odlicno. Da sam napravio rotore, bio bi jedan prohod manje, ali sta je, tu je. Ove godine ovako, za sledeću godinu ce setvospremac biti kompletiran.
 
I ja sam moje završio pre neki dan ,danas od benzinske pumpe sipao do čepa 1221 uradio 40 kj ,došao kući kazaljka na dubokoj rezerveri ali bez obzira prijatno sam se iznenadio RD jedva 10-12 kj plafon.
 
Popravi srednju sliku.
Sto tako malo, kojom brzinom teras?
Ja ispeglam 60kj. 1brza! i lagano kuci da se ne ugasi :osmeh:
2cbade543170407.jpg
[/URL] [/IMG]
546061543170410.jpg
[/URL] [/IMG]
 
Meni je i ovo dosta:osmeh:, kod je mene teža zemlja nego kod tebe i vozati se imam u krug,ne mogu 4-1 da idem prvi put drugi gde sam probao ide nekako ali nije to to,3-3 mu taman.Mada i opruge su malo gušće na 8,5-9 cm.
 
Jel moguce prepravit one stare setvospremace IMT kongskilde sa zicanim rotorima u rotore sa flahovima,kako?
Da li se ima gde mozda nabavit gotov proizvod pa da samo zamenim
 
Jel moguce prepravit one stare setvospremace IMT kongskilde sa zicanim rotorima u rotore sa flahovima,kako?
Da li se ima gde mozda nabavit gotov proizvod pa da samo zamenim

Postoji dosta radionica, manjih i većih bravarskih firmi koji rade rotore po meri. Samo potraži po netu, vašarima, oglasima.
Biraš debljinu i tip flahova (ravni, nazubljeni), prečnik, gustinu, ojačanja...
 
Verovatno da će svako hvaliti ono što ima, ili što planira kupiti... ::namigivanje::
U mom slučaju, najbolje se pokazao sistem sa prvim redom rotora većeg prečnika sa nazubljenim flahovima i drugi red manjeg prečnika sa ravnim flahovima (Consum-ov spremač).
Kada se sprema grumenljiva njiva u proleće, kao što je repište (vađena repa Holmerom po mokrom, orano po mokrom), bez 12 km/h i flah rotora nema ništa.
Tu spremač sa točkovima za regulaciju dubine i žičanim rotorima samo zvoni i skakuće.
 
Nazad
Vrh