Rasturač otkosa

Ja imam KUHN kao u kolege sa foruma RatkoPa,imate i snimke,masina koja perfektno obavlja obe operacije i rastresanje i sakupljanje,sad mi treba jedan i rodjaku takav ali nema nigdje da se kupi pa naletili na ovaj Fella a sa njiim nemamo iskustva pa da se raspitamo ovde na forumu.
 
On verovatno sakuplja u sredini otkos a to kod nas ne bi bilo najbolje resenje jer negde jako lose rodi pa ti treba dosta vise da bi sakupio jedan red a sa tim moras praviti jedan red pa koliko god da ima mase.
 
Hvala na pomoci kolega. Kupio sam traktor neplanirano, sad prodajem ovaj sto mi je viska da se povratim, jos mi se jedna krava udavila tako da zbog finansija mora malo da priceka.
 
Da li itko od forumasa posjeduje FAHR (Ne deutz-fahr, nego bas FAHR) rasturac otkosa KH6? Zanimaju me zglobovi za sklapanje krila kako su na njemu rjeseni (krila se sklapaju prema gore, kao na drljacama) kaze kolega da je slicno kao na KH4 s 4 rotora ali da ovaj sa 6 ima neke drugacije mehanizme koji njemu fale. Povoljno bi ga prodao takav kakav je, nekompletan pa ako netko ima takav rasturac da mi uslika samo taj zglob gdje se krila i osnova spajaju bio bih jako zahvalan.

Takodjer me zanimaju iskustva s takvim rasturacima KH4 ili KH6 kako su e pkazali u radu i da li to uopce vrijedi kupovati i raditi remont na njemu?
 
Kolega kaze da je bio vuceni pa prepravljan u noseni. ima 3 sekcije svaka ima po 2 rotora sa po 4 "ruke". Sekcije se sklapaju prema gore fabricki samo kaze mi da nesto fali da se ti zglobovi skompletiraju. Ima kardancice koji pogone krila samo mu fali "nesto" na tim zglobovima...

IMG_2913.JPG


Ovo na slici je taj sklop od okretaca KH4 jedna sira i jedna uza "viljuska" spojene bolcinma, sve prosto i jasno a kolega kaze da on sa svake strane ima po dvije uske viljuske i da fali "neki bog" koji ih spaja...
 
Sutra treba da gledam neke rasturace, marke su kuhn i fahr, jel ima neke razlike ili samo stanje da gledam?
 
Nisam video ništa slično kod nas u kraju, da neko radi tim rasturivacima. Čemu zapravo služe? Da se otkos lakše osuši? Možda je glupo pitanje, ne zamerite. Znam da se seno osuši za dan a detelina za malo više, 2-3-4 pa ne vidim neku svrhu toga.
 
Pa seno se susi za dan ako je losija trava, ako je dobra, puno bolje da se prevrne, nekad taj 1 dan dosta znaci.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
 
Sutra treba da gledam neke rasturace, marke su kuhn i fahr, jel ima neke razlike ili samo stanje da gledam?


Gledaj stanje i obavezno noseni na hidrauliku ( ima kopirne male kotace), ovdje ga zovu pauk , gledaj i spojeve gdje se sklapaju. Najbolje ako mozes da ga isprobas ili da ga demonstriraju u radu.
 
Kupio sam manji rasturac sa 4 glave, zahvata 3,2-3,3m. Marka je italijanska Morra, platio sam 450e, u jako lepom stanju, po meni, nema luftova nigde.
 
Isti moj,samo tvoj je jos u boljem stanju.I komsija Vladj takodje ima ovakav.Jel su mu gume pune?
Jedinu manu koju sam mu ja nasao je sto ne voli neravne njive sa uvalama.Na Fahru naprimer se kranje glave previjaju i ugibljuju nadje na uvalu ili breg dok kod njega to nije moguce jer je veza kruta.
 
Jeste sve 4 gume su pune. A za pracenje terena, dolazi ravan kada se rasklopi za rad, moglo bi to jos malo da se podesi da ulezu ove glave na krajevima. I kako si zadovoljan sa radom rasturaca, kako rastura? Za mehaniku sam siguran da je dobar, jer je jako prosto i dobro uradjen. I jos nesto da te pitam, ili ostale ako neko zna, da li ovi tockovi treba da gledaju napred, da ih okrenem za 180 stepeni ili da ostanu ovako kako se vide na slici?

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
 
Nazad
Vrh