Prihranjivanje pšenice

Samo sto su ovde strafte zelene - noramalno razvijena psenica, moja je greska gore u postu sto sam pisao ne preklapao nego promasio.
 
Imam jednu neverovatnu situaciju. Njiva koja je prskana 2014 sa acetohlor 2l/ha + terbutilazin 2l/ha, 2015 sa mezotrion 0.25l/ha + nikosulfuron 1.25l/ha imam delovanje hemije na psenicu samo u jednom tragu i setim se da je tu duplirano sa zemljisnom hemijom te 2014 godine. Ne postoji drugo objasnjenje, vestakom nisam promasio sigurno, jer imam stalne tragove i ta strafta je 2m od traga traktora gde sam isao raspacem.
 
a da nisi dodao drugo seme. ja sam se jesenas ispalio, imam 3 kj i 3 metra kroz sredinu mi je bledje,ja cak slikao i okacio na forum i jos kazem da kad smo bacali predsetveno NP 16:20,nije sastavio ciklon,a u strvari sve je bio Ingenio i kad je sejalica bila pri kraju,sipali smo simonidu,koja je mnogo svetlije boje.:osmeh:
 
Mesao sam i ja Ingenio i Moisson, medjutim nije na sredini gde mi je pofalilo Moisona, vec je smaknuto. Uzeo dvometar i skontao da je to na mestu gde je preklop prskalice kad kukuruze prskam na toj njivi.
 
Prihrana no.1 gotova juce i prekljuce. 70-80kg uree po kj. Sem jedne parcele gde je setva bila 25okt. I jedne izrazito peskovite parcele gde je mraz ucinio svpje sve je to dobro za sada. Ako ove zime.prezime psenice eto nama novog iskustva sta moze ta trava i ma -20bez snega

Nada poslednja umire.
 
Ja od sad samo an i od jednom.
prosle godine u februaru sam bacao ureju 100kg, pa u martu 100kg an i oba puta pod kishu. kum kad sam ja drugi put bacao on je odjednom bacio 200kg an . njemu prosek prinosa 46 metara a meni 38. sve smo isto radili samo razlika u prolece u djubru.



Sent from my LG-D802 using Tapatalk
 
Nazad
Vrh