MAHINDRA

Poprilično je težak za tu snagu, kakva mu je potrošnja naprimjer dubokog oranja po hektaru.
 
Ma da i ja vučem vodu sa Majevicom 3200 i jednom prilikom kolega sa 558 me obiđe trećom naravno pustim ga ja malo i sabijem Mahindru u četvrtu obilazim ga on ne zna šta se dešava...obišao ga i ostavio ga naravno:osmeh:Hvala ljudi na odg što se tiče prskalice:ppozdrav:
 
Poslednja izmena:
Jbo ih otac indijski,u opste to nije los traktor..sedeo sam jednom prilikom sa gazdom agropanonke,i dovatimo se mahindre, kaze sem alternatorai tako tih usputnih delova,sitnica,nista iz magacina nisu prodali..kaze da se ne kvare skoro uopste za sad..a da vidis kako ih sklapaju imt je bio apolo centar za njih..mali tigar nema šta..
 
Kako nema na našem je jesenas pukla sajla obrtaja na oko 1600mč, odma u početku smo imali problem sa gorivom jer ima jako fino sito u rezervaru pa se zapušilo dosta puta pa sam posle to izbacio i stavio filter kao kod imt i posle ide u ta dva orginala. I remen počeo da se raspada pa nismo primetili na vreme i kako udarao u gumenu cev kod hladnjaka napravio malo rupicu pa smo menjali i taj cev pa remena oba koja teraju kompresor i ležaj u među remenici na kojoj se zatežu remeni kompresora. Sve su sitnice ali je trebalo srediti.
 
Kolega Atila to je potrošni materijal,imao sam i ja problema sa prljavim gorivom ispereš rezervoar i miran,sa starim kućištima filtera.Remen počeo da se raspada i probušio vam cev od hladnjaka izvini kolega ali to je vaša nemarnost propust.Španer kompresora par kvalitetnijih ležajeva i to je to.
 
Kod nas ima nekoliko komada u okolini, sta su ti traktorcici kadri povuci malo je rec.ko mali zvrkovi. jedan covek sa tom nekom neznam kako idu oznake ja mislim da nema vise od 50 ks seje sa 7 redi oltovom i jos je ugasi sa dignutom masinom i ne upusta ni malo... meni se svidja samo sto je paprena cena.
 
Kolega Atila to je potrošni materijal,imao sam i ja problema sa prljavim gorivom ispereš rezervoar i miran,sa starim kućištima filtera.Remen počeo da se raspada i probušio vam cev od hladnjaka izvini kolega ali to je vaša nemarnost propust.Španer kompresora par kvalitetnijih ležajeva i to je to.

Kako naša kad je svaki dan pregledavan zbog čišćenja hlanjaka u branju kukuruza ali je uvek bio ceo izgleda samo da je isteko rok remenu.
 
Evo jedno pitanje za traktoriste pošto se dvoumim u izboru traktora. Dali je bolje kupiti traktor od 45ks sa prednjom vučom ili 55ks bez prednje vuče?
 
Ako imas brda manji sa prednjom vucom, ako ti je ravno onda jaci. Zavisi sta ces da radis sa njime?
 
Ja takođe mogu da potvrdim, mogu slobodno reći, dobar kvalitet delova ugrađenih u Mahindru. Moj 7030 ima skoro 4 godine, i oko 1200 sati, i za sada sam imao samo jedan kvar, crkla spojnica između menjača i kvačila, i to zato što je radila nenormalne stvari. Tada sam razrađivao jednu parcelu od 30 hektara za voćnjak a na njoj je pre toga bio zapušteni voćnjak, pa je tu bilo panjeva i sl. koliko hoćete, po ceo dan se propinjala na zadnje, i to su mi poslali besplatno jer kažu da nije trebalo da crkne bez obzira na uslove. Agropanonka je čak platila i avionsku poštu iz Indije, stvarno sve pohvale.Inače traktor malo bučan, ali proima gas, vuče, prosto da ne poveruješ odakle mu ta snaga. Jednom sam probao varijantu od 52ks bez turbine, i oduševio sam se odzivom na gas, čini mi se još nisam pomislio da nagazim, on već primio gas.
 
Nazad
Vrh