IMT

Ja imam 558 1974 godište,uradjena generalna na oko 6000 rh 1993 godine.Od onda je napravio još oko 9000 rh.
 
Pvp za m34v rotaciona za tamic, da li se moze ubaciti na 560????

Ja mislim da je ona otvorena samo za 2800 obrtaja i da nema druge razlike, al volio bi cuti nekog tko zna vise
 
Pvp za m34v rotaciona za tamic, da li se moze ubaciti na 560????

Ja mislim da je ona otvorena samo za 2800 obrtaja i da nema druge razlike, al volio bi cuti nekog tko zna vise

Vodila se velika rasprava o ovome. Neki su rekli da se samo smanje okretaji, neki su govorili da ima razlike u regulatoru... Ne razumijem se ali znam da je komsija na 560 kupio motor s tamica 60 i ugradio ga na traktor i zatvorio mu okretaje ali nije mogao raditi teske poslove motor gubio snagu a po cesti sve super. Prebacio pumpu sa starog motora na ovaj i traktor radi dan danas...

Ujak je na kombajn isto tako stavio motor s tamica 60, okretaje podesili na potrebne za kombajn i dok kombajn ide cestom sve super, dok krene kositi sve super, kad kombajn na uvratinama izgubi opterecenje kad izvrsi masu ode u lude okretaje pa ga je ujak "hvatao" na gasu da se nesto ne razleti. Jednom mu dojadilo stalno oduzimati gas na uvratinama sve dok mu od vibracija nije pukla radilica. Mjenjao je radilicu par puta dok mu nije dojadilo...

Navodno s TAMica 80 koji ima linijsku pumpu moze samo sa skidanjem okretaja bez ikakvog petljanja po pumpi a ja sam naveo dva primjera gdje nije islo...
 
Pvp za m34v rotaciona za tamic, da li se moze ubaciti na 560????

Ja mislim da je ona otvorena samo za 2800 obrtaja i da nema druge razlike, al volio bi cuti nekog tko zna vise
Samo je zabodes na traktor i to je to,ista pumpa isto sve.Po zelji smanjis na granicniku-onom M8 srafu obrtaje da ne ide do 2800 i to je to.Mi landinu evo 10 godina teramo sa pumpom od tamica i to vecinom patos gas na 2800 obrtaja,ide preko 60km/h.

A te pumpe koje nisu mogle da idu na traktoru nisu valjale ni na tamicu,tacnije tamic sa losom pumpom moze da ide,kod njega se to slabije primeti,kod traktora je to problem,daleko vece opterecenje.Ako je pumpa dobra nema problema jer je traktorska pumpa cista mehanicka stvar,svi sastavni delovi su isti i za tamica i za traktor i isto je podesavanje sem maksimum gasa.

- - - - - - - - - -

Za kombajn je potrebno otvoriti poklopac i ubosti gas u drugu rupu.
 
9 000 rh bez cackanja po motoru?! Pa tvoj ferga sila

Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока
Ima u selu i sa vise rh, ovaj moj racunam da moze 10 _11000, Nikad nije vukao plug, tanjiracu uglavnom povrsinski spartac, laka drljaca, berac, presa, roto kosa i sl.
Ali mi zato 560 poceo da pirka na iber, samo 5000 rh ali se skoro iskljucivo druzi sa plugom i sjetvo spremacom, istina ne trosi ulje, zanemarivo.
 
Covek je na 577 ugradjivao motor od Tamica. Jedino sto je posle nekog vremena smanjio obrtaje sa 2800 na ne znam koliko tacno. Za tim je mnogo zalio jer je izgubio snagu a i brzinu u transportu.
 
Tam 80 ima linijsku pumpu i na njoj se samo smanje okretaji i to je to... Znam i za par takvih traktora, oni rade bez greske. Rotacione pumpe su (navodno) problematicne...

Sto se tice drugacijeg podesenja kombajn/traktor, ne znam sta da kazem, s44 sa zmaja 132/133 se skine s kombajna, probuse se rupe u karteru na koje se montira koljevka, zamajac od 560 pretokareni ili original od sedmice i samo ga stavis na traktor, okretaje prilagodis za traktor i nista se ne prcka po pumpi. isto je podesenje u poklopcicu pumpe (onaj broj 1-9) tako da to u slucaju s44 motora "ne pije vodu".

s46 opet ima drugaciji i pogon visokotlacne pumpe i pumpa je iznutra drugacija...

Sve to ima svoje "zasto" i svoje "zato". Ne razumijem se pa necu tvrditi 100% da je tako.
 
Lacin, kod mene m34 na traktoru ide do nekih 2400 obrtaja. Sad citam da na tamicu ide do 2800. Bil ja smio jos odvrnut na traktoru? Jer ide ko mecava i ovako a zelim jos. :osmeh:
 
mozes mu povecati obrtaje bez problema jer je to pumpa za traktor. ali tamiceva pumpa je nesto drugo moze ici na traktor ali nije to to. imas obrtaje imas brzinu ali fali mu snaga posto traktorska pumpa na manje obrta daje vise goriva vise goriva veca snaga
 
Bobo jesi li ti kad otvarao poklopac pumpe rotacione,kakav broj 1-9.

Pricam o onome sto seoski majstori ne znaju... Svaka pumpa na plocici ima oznaku kako se podesava...

Dakle ja pricam samo o jednom od tih brojeva:

forum_3375.jpg
 
Pumpe za kamion i za traktor nisu iste. Kod traktora polugom gasa zadaješ broj obrtaja, a pumpa sama reguliše količinu goriva sa kojim postiže te obrtaje. Kod kamiona je kao kod automobila. Moram da priznam da nisam vozio tamića nikad, ali sam vozio mnoge druge kamione.
 
Cekaj zar nije takav sistem samo na IMT 533 i 555? Kod njih valjda radi preko neke membrane i vakuma. Ostali imaju klasicnu pumpu kao na vecini dizela. Poluga gasa regulise doziranje goriva u elementeima. Bar je tako kod linijske PVP.
 
Svaka vama cast,ja sam kao seoski majstor do sad ugradio bar 30 pumpi sa tamica na traktor i sve su radile bez problema,a i na nasoj landini-rakovici radi.Prosle godine ste naseg clana dole iz Krusevca ismevali kad je hteo na 567 da ugradi motor sa sve pumpom od tamica,i gle cuda covek prezadovoljan,sve radi bez problema,i ore....
 
Nazad
Vrh