Subvencije u poljoprivredi za 2017 godinu

Uglavnom zarađuju oni koji su uvoznici,tu se nakači kao paraziti naš uvoznički lobi ,i svi dobro zarade osim nas.Danas čekam u koloni (30 ljudi) u Roda megamarketu da kupim Šarana na akciji, na pitanje odakle je poreklo ribe kaže prodavac iz Banja luke, pa reko dal je moguće da i šarana moramo da uvozimo,nemamo svoje.:sta:
 
Poslednja izmena:
bolje bi im bilo da uloze u poljoprivredu i to tako sto bi dali besplatno seme djubrivo i regres nafte. ja mislim da bi skoro svi imali rekordne prinose.tu prvenstveno mislim na male paore koji zive od to malo zemlje i stede bas na djubrivu i semenu.tako djubrivo mozda ne bi poskupljivalo i punilo dzepove uvoznickim lobiju.urea bila 33rsd a mogu predpostaviti koja cena ce biti kada se zaduzis u eur za placanje na leto.drzava samo to da preusmeri u poljoprivredu i stane uvoznicima na extra profit.
 
Da hoce, drzava bi mogla da preusmeri tih recimo 10.000e za nekog iz grada ko hoce da se vrati u svoje selo, mogao bi da kupi za 3000e traktor, za jos 2500e da kupi svu osnovnu mehanizaciju i da mu ostane da dokupi jos i do 2ha zemlje i tako da sebi obezbedi opstanak, prehrani porodicu i da se skine sa socijalne pomoci. Al ne vredi...
 
Iskreno receno ova tema je presla samo u neostvarene zelje i sanjarenje!
Niko ziv nas ne j... 2 %!!!
Zgazice nas nacisto, budite svesni da smo jedini preostali za manipulisanje, dranje i pljackanje, sve ostalo je vec odavno unisteno!
Pitanje je samo jos koliko mozemo izdrzati!
 
Da hoće,država bi mogla da preusmeri tih 10,000 e za nekog recimo sa SELA,koji zna da radi u poljoprivredi...I nije pobegao u grad za boljim životom...Mislim da i to treba da se ceni...

Upravo tako treba prvo zaustaviti trend odlaska mladih sa sela,pa tek onda pristupiti vraćanju onih koji su ranije otišli u gradove,naglašavam samo gradove jer po meni ovi koji su inostarnstvu, mislim da je to izgubljena bitka.Dok se neko trudi da vrati jednu osobu na selo,za to vreme će pet napustiti selo,tako da ništa nije urađeno.A da bi se ovo odradilo treba kroz neki vid subvencija ulagati u sela generalno i u mlade na selu.A to se kod nas ne radi.
 
Momo preseli se kod nas da vidis kako se brzo napreduje sa cenom goriva 140 dinara.....:osmeh:a ako imas dobra ledja kao i vecina posednika ta cena je i nebitna...

- - - - - - - - - -

Gledao sam neki prilog iz 1994 godine i tad je otkupna cena psenice bila 14 dinara(preracunato)i bila je fiksirana za marku i seljaci u vojvodini su bili nezadovoljni zato sto nisu dobili sve u novcu vec u gorivu,djubrivu,semenu pa i mehanizaciji.Nije bilo subvencija.Gorivo je racunato po 30 dinara,djubrivo 15dinara danasnjih.

Obozavam ove sto idu po inostranstvu i obilaze neke gazdetine,pa sto nisi isao kod nekog u nekoj cuki sto radi 5 hektara zemlje da vidimo kako je kod njega.Isto tako i oni kad dodju kod nas dodju kod nekog ko radi 500 hektara i taj se "nakenja" kako je sve idealno. Kao sto se kojekakvi poljoprivrednici iz vojvodine u poljo emisijama prokenjaju kako uzoru jutro sa 6 litara nafte i poseju sa 2 litre,i djubriva bace 70kg na jutro i kad to vide gospoda iz fotelja naravno da ce nam ukinuti subvencije.

Da li "v" mali i "V" veliki?
 
Nazad
Vrh