Torpedo

Primetio sam da mi je pocela pumpa zujati.Cim ukljucim kipu zvuk prestaje,jel ona na izdisaju ili je nesto oko razvodnika? Hidraulika normalno radi i plivajuci.
 
Evo malo zanimanja... Zubcanik,kavezni lezaj i osovina rikverca Majstor Galki i mica@ Osovina rikverca nema da se kupi,pa se pravi celikom 4130 i cementira zubcanik polovan iz vajske,kavezni lezaj 2mm kraci original nema i to je iz dva dela pa pravimo odstojnik od bronze ta 2mm da naleze celom sirinom sve u svemu nije veliki kvar ali delove iskupiti mecku da rodis...
 
Primetio sam da mi je pocela pumpa zujati.Cim ukljucim kipu zvuk prestaje,jel ona na izdisaju ili je nesto oko razvodnika? Hidraulika normalno radi i plivajuci.
I kod mene slican problem. Leti sve prikljucke i kipu dize na leru. Mene zeza razvodnik i cupka hidraulika a pumpa zuji par sekundi nakon sto hidraulik dopuni klip. Moguce da je filter zaprljan pa nema dovoljan protok ulja.
 
Da to je taj.
Zlajo, probaj da napravis nekakav ibijac za lezaje. Pogledaj kako radi spoter za ispravljanje limarije pa na taj fazon uradi alat za vadjnje, samo napravis masivniji teg nego ovaj sa snimka.
https://www.youtube.com/watch?v=LbKLx_NAdG0
Izmeris precnik rupe na lezaju i napravis plocevinu malo siru od same rupe kako bi uhvatila za valjke ili kosuljicu laezaja. na sredini zadusis rupu i urezes navoj i u nju navrnes osovinu sa tegom (kojabi trebala da bude kao spoter. Plocevinu ukosis i uvuces je sa unutrasnje strane i probaj da izbijes lezaj.
 
U fazonu alata za vadjenje dizni samo umesto navrtanja zavari za lezaj i mora napolje bez daljeg rasklapanja. Nadam se da si razumeo
 
Sto nisi ubusio "teg" pa da udara po kraju osovine?

full11_14868Pullers_1177_Slide_Hammer.jpg
 
[FONT=&quot]Pozdrav ljudi,imam 90-ku-specijal.Pitao bih dali je dobro staviti turbo na njega,posto komsija ima isti takav sa turbom,nezna ni on dali je to fabricki tamo stavljeno,po meni nije... Sta vi mislite? Dali je to uopste i dobro raditi? Unapred se zahvaljujem...

[/FONT]
 
Nazad
Vrh