MTZ Belarus

Koliko me sjecanje sluzi , kad oslobodis kardan mozes da izvuces deo koji ulazi u mjenjac ali to je kraci deo i onda ulje pocinje curiti van. Imam servisno uputstvo za njega na engleskom kako se popravlja mjenjac i hidraulik , posalji mi na private email pa cu ti poslati pdf ima oko 20Mb, ako ti to moze pomoci.
 
Ovo se vidi kad se skine pumpa podmazivanja mjenjaca i ukljucivanja prednje vuce, blokade dif itd. , zupcanici i sinhroni

2hrhedh.jpg


ovdje se vidi kuciste grubog filtera dolje (ono kraj zupcanika) na njemu postoje 2 o gumice koje teoretski mogu da pustaju ulje, vecina ulja je ispusteno, ova ti je slika zarotirana 90 stepeni , kuciste grubog filtera je dolje , da ne buni. Vidi se komad vratila (osovine) prednje vuce takodje, koje je izmedju vratila donjeg snopa zupcanika i kucista grubog filtera.

2ppkbqd.jpg



nema veze sa uljnom pumpom ali ako nekog zanima kako izgleda 3 i 4 brzina i sinhroni , gurnut mobitel u rupu pa slikano iz bliza , na prvoj slici je 1 i 2 brzina

hs2rmo.jpg


Zupcanik ima ogrebotine zbog opiljaka ( havarija).

Evo jos jedna kada se skine uljna pumpa mjenjaca , kuciste grubog filtera a ona tanka cijevcica je za podmazivanje mjenjaca, zarotirano za 90 stepeni , neznam da je zarotiram nazad.

20rql3q.jpg


Najmanji zupcanik gore gdje su sinhroni na prvoj slici je 1 brzina a onaj malo veci je 2 brzina , takodje na 3 slici manji gornji je 3 brzina a veci gornji je 4 brzina. Ovo je 1221 , 4 brzinski mjenjac ali treba da je identican i 1025 i ostali sa tim mjenjacem.
 
Poslednja izmena:
Aj kad vec procenjujete kaz'te onda koliko ja mogu dobiti za mog 920 '99 god, realno u dosta dobrom stanju sa dosta dobrim gumama.
 
Bas 7000 mislim da je jako malo, ali i 10+ je odlicna cena. U sustini ko sta trazi i sta ocekuje od traktora. Moj recimo nikad nije orao, drljao, kultivirao i tanjirao. Koliko je kod mene samo je sejao, prskao, bacao vestak i vukao prikolicu.
 
Nazad
Vrh