Setvospremači

O cemu se prica ovde,germinatori,drljace ili spremaci...

Manjevicu ti si kupio germinator a ne spremac,o njemu ces sve saznati na prolece ili idi u temu o njima....

Germinator moze da radi duboko,ali za tim nema potrebe,za njih postoje opruge sa promenjivim vrhom ili bez,nema manje ili vece,trazi jako ravno i bez zetvenih ostataka...

Spremac ima klasicne ili ravne opruge,ravne su za mokrija zemljista posto manje vade vlagu,teze se vuku i slabije cupaju travu(to je do gazde),klasicne imaju sa ravnim telom ili kopljem,ne vole mokro posto oce da kaisaju ili vade mokre dzombe koje se stvrdnu i onda nema lepog nicanja.

Ima na germinatorima manje, srednje, vece....
Vidi na mgmplamen, imas na sajtu.
Kod mene su srednje opruge. I vise ide na setvospremac, posto nema prednji rotor, a ni opruge nisu kao na germinatorima gusce, nego sa na 8cm.
 
Nije li uslov da se nesto zove uopce germinator/kompaktor da ima neki tip valjaka naprijed i nazad da se precizno namjesta dubina?
 
I ja se razmišljam da izbacim klasične S opruge i ubacim dugačke germinatorske ali se plašim da ne ispadne skuplja pita nego tepsija na kraju.

Jedne zime je kod nas na predavanju bio inženjer iz FOP-a i rekao je da ravne (dugačke) opruge traže jači ram na setvospremaču od klasičnih S opruga.
 
Imam jak setvospremač,nije problem.Burazer je na IMT 6.6 m izbacio S opruge i ubacio dugačke ravne.Vuče ga traktor od 190 ks i nije nigde pukao ram.
 
Hteo sam i ja da pojacam na mom od 6m na 9cm al nisam uspeo jer ne dozvoljava ram rasporediti valjano.
A to da se ravne teze vuku to ne bih rekao jer mojih 130ks vuku 60kom ravni opruga, 11kmh
 
Ajd da napisem i ja sta sam cuo.Za ravne opruge treba da bude tezi ram nego za krive opruge.Zato sto kod brzeg spremanja spremac sa ravnim oprugama bukvalno iskace iz zemlje.
 
ja imam u planu da stavljam ravne opruge na ovaj spremac
90653065206260931954.jpg
[/URL][/IMG]
64047614290241948389.jpg
[/URL][/IMG]
66590699370996530045.jpg
[/URL][/IMG]
 
Nazad
Vrh