Cena suncokreta 2016

cuo sam sa jedne strane o akontnoj od 35din pa sam preko poznanika koji dobro zna jednog od otkupljivaca u Bavanistu hteo da proverim koliko je to tacno. taj je to potvrdio cak rece 35-36din. a veovatno ce to ovih dana biti istaknuto i javno.
sto se roda tice izgleda da ce prinosi ove godine biti daleko od rekordnih. ne kazem da ce biti slabi (videcemo na kantarima) ali kod nas u Juznom Banatu ukazuje da nece biti nista narocito - kako vec ume da bude.
 
To ne znaci da je frljanje sa prinosom od 2 tone ? Zar ne ? Treba svi da kukamo kako imamo slabe prinose ,onda ce nam podici cenu ? Oce sigurno... znaju oni u svakom momentu koliko robe je u opticaju.
jedno je dobar prinos,a drugo losa zarada i mala cena. vecina nece imati prinos veci od 1500 kg po kj,a neki zbog vremenskih neprilika ni toliko. a najgore od svega sto se cena formira po vecem prinosu a ne po proseku. Ti ces sa 2 tone i da je 30 dinara imati 70000.00 dinara,a onaj sa 1500 kg=45000.00dinara,gde je u debelom minusu. nemoj odmah da se vredjas,ja nikog nisam prozvao,citaj malo izmedju redova
 
Bio sinoc kod kuma Gajdoša posto je pazario kombajn i sedeo sa Fejsom koji vodi silose Libela-produkt u Kucuri.Rece mi da oni startuju sa tom cenom,a kaze da je i Gebi izasao sa istom...Savica se jos nije izjasnio(on mi je merodavan,posto kod njega sve vucem)

Ja sam juce bio kod Savice i on kao ne zna za cenu ja mu kazem kako sam na forumu citao da Banat kosi da su izasli sa akontnom cenom od 35din i kao klima glavom u fazonu tako ce i on izaci isto oko 35 din.E sad videcemo kad krene zetva.Sta je kupio Gajdos od kombajna?
 
Iskreno,Momo(Libela) me nesto i ne zanima.Sa njima vise necu saradjivati,a i ja se nadam ceni bar 35 din.
Uzeo je 142-ku od Fejse iz Kucure.
 
Juče sam bio u obilasku jednog dela atara i nisam video ni jedan suncokret da je zdrav. Po mojoj proceni 1500 kg/kj mnogima će biti samo želja.
 
Mogu da daju i 50din po kg,kad nemaju pare da isplate suncokret,kaze mi jedan veliki otkupljivac koji rade sa viktorijom i ekipom da ce da isplate suncokret do maja meseca,prosle godine su im dali avans da plate proizvodjacima jos od 1.augusta,a sad nema vise toga niti interesovanja nesto veliko za suncokretom


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Fazoni i fore, od cega ce da prave ulje? Od masline? Stalno nesto talasaju i gasiraju ljude, te treba im, pa ce uvesti iz rumunije a nama neka propadne, a svake godine kupe najvise
 
Uverices se,ako bi bili zainteresovanih za suncokret onda bi platili tu cenu od 318e kao stu si obecali pre par meseca a ne sad se cenkaju dal ce biti 30 ili 36 pa kad je gotova zetva dace cenu ispod 30din


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Interesuje me sa koliko je sam Dijamant izasao.Jel imaju jos svoju sirovinsku sluzbu?
 
Nazad
Vrh