Chat u voćarstvu

cika_laza U principu nema opasnosti nikakve, sem ako nema izraslih paslamaka koji mogu naneti odredjene stete. Ili dohvatite lisce, opet nece biti strasno. Podrazumeva se da je vocka starija od 4 godine...pa cak i mladja, sa vecom dozom opreznosti prskati. :ppozdrav:
 
Ma zasad visnje je star 16 god. Planiram da prskam ovih dana,a javljaju nestabilno vreme narednih dana,pa rekoh da ne skodi nesto ako oprskam,a ubrzo padne pljusak.
 
A koliko treba da prodje nakon prskanja da bi ga biljka usvojila da ne bi imao umanjen efekat?

Odgovorio ti je član zupa100. Međutim, ako bude padavina posle primene i hladnog vremena, očekujte sporije delovanje, pa ako je išla neka manja doza, možda čan na neke korove nebude delovao.
 
Slikacu par krusaka koje je u 4. godini sredila ervinija, ja ih skratim na 10cm iznad kalema, sad su najbolje kruske u vocnjaku, skoro da se uopste ne razlikuju od ostalih koje su u 8. godini

Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока
 
To po tretmanu, a preporučuje se maksimalno 3 tretmana. kako planiraš da ga primenjuješ, folijarno ili fertirigacijom?

Meni su ovi iz Agrimatka rekli da je Trazex bolji za folijarno a Rexolin za fertirigaciju.
 
Uzeo fitofertofo gvožđe pa ću njega kroz KPK a trazex folijarno. Pošto je to mali voćnjak ,na velikom nemam problema ostaće i za drugu turu koja će kroz KPK.
 
Sad citam ,taj trazex je dobar sto se tice koncentracije mikroelemenata, prvi put cujem za njega ,mozes mi javiti cenu i ko ga prodaje ?

Ja sam danas pustio 5kg reksolina kroz sistem i planiram par folijarnih tretmana na svakih 7dana ,pa cu videti sta ce biti.

Kako stoje stvari sa buvom kod vas ? Ja sam uspeo malo da je ocistim ,ali na pojedinim stablima vec ima gljive cadjavice ..
 
Nazad
Vrh