Šljiva

Ja na kruaki uradio foliarno , mislim posle mraza da je to resenje
 
Kod mene mraz bio -3, nema vidljivih ostecenja na sljivama, ali zato grozdje i smokva su stradali.
Sto se tice sljive mislio sam odraditi neku folijarnu prihranu sa mikro i makro elementima, cim vrijeme dozvoli. Jer iako nije mraz skinuo rod, pretrpile su veliki sok !!! Ako neko ima bolji predlog, prihvatam savjete !!! Pozzz...
I kod mene prezivile mraz i ovo nevrijeme. Folijarno isao sa Sinergon 2000 i treci dan list mijenja boju. Ubacio Signum posto je puno vlage a i vrijeme je drugoj zastiti.
 
b5c01a9e0b276c96b44ac110705d1061.jpg

Nema oštećenja od mraza, ima poneka busna od muve al ionako se obrodila.

Послато са C5503 уз помоћ Тапатока
 
Je li rano za drugo djubrenje sa ureom ili kanom...planirao sam i drugo prskanje insekticidom i protiv plamenjace pa me zanima mogu li tu ujedno dodati i neku folijarnu prihranu ?

Sent from my LG-H420 using Tapatalk
 
Za đubrenje azotom je pravo vreme, a takođe i za drugo prskanje protiv plemenjače i gusenica, ako ih imate. Uz ovo može i mora da ide neka folijarna prihrana sa pre svega kalcijumom, kao što je Fitofert kalcijum 15, ili Vuxal calcit i sl.
 
Pozdrav ljudi,
sta se desava sa mojom sljivom(krimska zuta)? ovo sam slikao malopre? jesenas je posadjena

hvala

219cb1aaa4f55ea957b75905d480d61e.jpg


Sent from my K013 using Tapatalk
 
Kolege stvarno steta, godina je pocela bas lepo za sljivu i sada se ovo desilo, sta reci nego strasno i zalosno... Meni se na plodovima Cacanske Lepotice pojavile neke pegice, ne nzma sta je, ali ne na svim stablima...
 
Kod mene nije bilo problema sa mrazevima, ali je bilo proredjivanja. Opalo je sigurno 60% od zametnutih plodova. Ovo sto je ostalo je za sad odlicno, videcemo kako ce biti u buduce...

@shonepa
To je dzenerika, nije sljiva. Postoji posebna tema o njoj...

Strahinja kv
Da li na prodovima ima samo po jedna tacka?
 
ne znas odgovor ili neces da odgovoris?
i to je sljiva,jedna od sorti...i ova tema je mnogo aktivnija,ne mislim da sam je promasio

Sent from my K013 using Tapatalk
 
Šone to ti je 99% pristiglo vazduhom tj neko je okolo prskao sa herbicidom. Moj komšija preko kanala pre neki dan mi isto tako išarao jabuke a daleko smo 30m rekao mi je da je duvao vetar ali da ima dizne za vetra pa je mislio da neće stići.Imao sam i ranijih godina 2 puta takvu situaciju sa komšijama uglavnom kada otopli sve to vrati zelenu boju i nema štete.
Interesantno da sva 3 puta do sada kada sam imao taj problem prskan je suncokret.
 
hvala! bas cu pitati komsije,ali onako kao informativno :)
kaze komsija da nije prskao nicim stetnim. onda sam malo bolje pogledao i ispod nekokiko listova sam video mrave. Mogu li oni to da naprave?

Sent from my K013 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Kad vidiš mrave onda znači da su počele grinje i vaši da napadaju list. Uzmi neku lupu pa pogledaj odozdo na listu, možda ih već ima. Ako je to onda neki akaricid rešava problem, recimo afinex.
 
kad stane kisa,videcu u kom smeru ide... inace,k8msija na kruski ima problem sa vashima ili necim sto lici na njih...

Sent from my K013 using Tapatalk
 
A moj ti je savet slikaj pa postavi sliku ovde da znamo o cemu se radi( Mozda se neko ima konkretan savet kako jeftinijijim otrovima da to unistis), ili odnesi nekom zastitaru, on ce ti reci sta da koristis pa onda javi i nama...

- - - - - - - - - -
Ne radi link koji sam hteo da prebacim ... *bg!
 
Acetamiprid(afinex, mospilan) nije za grinje. Abamektin, klofentezin, spitodiklofen..sve skupo, akaricidi su ujedno u vecini slucajeva i insekticidi.
alex.bundalo@
 
Nazad
Vrh