IMT

Pa i ocekivao sam ovakav odgovor:osmeh:, znam kolko kosta hilznovanje, ali sam samo hteo saznati da li je neko kod nas ovo radio jer ne zahteva potpuno rasklapanje i skidanje motora
Radio je mom rodjaku generalnu majstor iz susjednog sela, na 577, na taj nacin. Znaci blok motora nije uopste odvajan od mjenjaca, te hilzne su uradjene na mjeru, samo prije ugradnje odleze u zamrzivacu i maze ih nekakvim ljepilom.
 
Drugari, interesuje me da li je moguce na motoru zameniti jednu hilznu kao sto prikazano na mnogim snimcima na you tube kad se hilzna ohladi suvim ledom i samo ubaci ublok, na licu mesta bez skidanja motora i presovanja, da li je neko ovo video uzivo ili ima slicnih iskustava???
Ovo pitam iz razloga jer sam u dosta slucajeva video da je ostecena jedna hilzna usled pucanja karika na jednom klipu dok su ostali neosteceni pa je dosta jeftinije zameniti samo osteceni cilindar.
Mozda bi moglo na traktorima tipa mtz,ursus,zetor i takvi traktori koji imaju taj tip hilzni dok traktori tipa imt,imr koji imaju sirove hilzne je nemoguce zbog same obrade istih.
 
remontovao pumpu na 533, sad radi skoro kao 539. Odvrnut da moze do 2400rpm, probao samo, ali na kratko, bojim se da klipovi ne ispadnu:haha:
 
Tvoja kabina tj stari tip nikad ne moze bit sigurniji od novog tipa pa cak i one "lakse" verzije. Tvoja kabina se jednim dijelom oslanja na blatobrane i na iste pricvrscuje. Da si ikad vidio isjecenu ili zguzvanu shvatio bi da je novi tip kabine daleko sigurniji.

Gledao sam ju na 560 i imala je slabije cijevi nego moja.
Pucala na nosačima.
A bome nezz za nečije ali moja ima debele cijevi kad sam bojao bila raskopana.
Čvrsta je ako niš ima čvršće nosače
 
Koliko te kostao remont? Ja sam ove zime nosio pumpu i dizne bosisti, pred kraj prosle sezone izgubio totalno snagu i samo pusio, tesko palio, uz malo vece brdo nije mogao sebe da uzvuce u 3 brzini... Sad radio kao sat, samo kucka, ne dimi, vuce, fino pali.. Cifra 65 evropljana..
 
577 tvoja mora da je kao i ceo traktor što je super specijal de luxe model.Supermen ga lično sklapao u Smallville dok je bio mlađan deran.
 
@Same
9000din sam platio remont, 2 dizne su bile kriticne. Menjano je svasta, sad da ne trazim sta sve od delova.

Jos sam mu nakacio da radi sa atomizerom koji prilicno uzima snage motoru, dotukao sam pumpu i morao je remont ici jer je poceo da trosi kao ozbiljniji traktor.:osmeh:
 
To je oko 75 evropljana... Kod mene Imt 533 trosi vise nego imt 539.. Kod mene jedna dizna nije bila dobra. Jos me i bosista pohvali kako se u pumpu ne sipa voda( posto je u njoj bilo malo vode) nego ulje, a ja se ne sjecam kad sam sipao ulje u nju..
 
@Same
I ja nikada nisam sipao ulje, nisam ni znao da treba da se sipa ulje. :haha:Pumpa nije dirana 5000 sati, red je da joj se napravi servis.
 
Za sumu postoji specijalna, sumska, kabina... U svakom slucaju je bolja ikakva nego nikakva ali tko se imalo ozbiljnije sumom bavi, svakako bi trebao imati i kavez bez obzira na kabinu.
 
remontovao pumpu na 533, sad radi skoro kao 539. Odvrnut da moze do 2400rpm, probao samo, ali na kratko, bojim se da klipovi ne ispadnu:haha:
Ma nisi trebao da mu spominjes atomizer i kojekakve prikljucke,jer ti je sad odvrnuo punjenje na znatno vise od odredjenog po katalogu i trosice ti vise bez potrebe.
 
Ma nisi trebao da mu spominjes atomizer i kojekakve prikljucke,jer ti je sad odvrnuo punjenje na znatno vise od odredjenog po katalogu i trosice ti vise bez potrebe.

Nemoj me krivo shvatiti ali kolika cicija moras biti da te brine potrosnja IMT 533? Taj moze potrositi toliko goriva vise da se bas osjeti veca potrosnja jedino ako ima probusen rezervoar. Kud ces veceg stedisu od 533?

Kolegi smo na 539 ugradili motor s vilicara, taj traktor ide NEUSPOREDIVO bolje od svih ostalih 539 u ova 3 sela sto smo i on i ja vozili. Poceo mu brljaviti u radu i odnese PVP kod majstora i ovaj mu uradi sve sto treba, ali ga je "ustrojio" i taj traktor vise nikad nije isao kao prije remonta PVP. Nosio je pumpu na reklamaciju majstoru i rekao mu da mu "vilicar" ne radi kako treba, da gubi snagu itd. i kad je majstor cuo da je za vilicara odradio je pumpu kako je i bila prije.

U cemu je razlika, nemam pojma znam samo da taj 539 jedini u ovom kraju vuce 4 reda IMT kultivator s kutijama za gnojivo uzbrdo bez da se puno pati. Punu cisternu 3000l ni ne osjeti kad ju vuce... Potrosnja na takvom traktoru je totalno nebitna. Drugo sta da na sat trosi 5l vise od normalnog al to je moguce samo ako je rezervoar probusen ;)
 
Ma nisi trebao da mu spominjes atomizer i kojekakve prikljucke,jer ti je sad odvrnuo punjenje na znatno vise od odredjenog po katalogu i trosice ti vise bez potrebe.

Trosice svakako 3l po rh maksimalno, da li trosi 2.7 ili 2.9 ne igra mi ulogu. Bitnije mi je da izvuce prikolicu i da oprska po musavom.
 
Nazad
Vrh