New Holland

Koliko si dobio garanciju?Vremenski i radnih sati?Jaši ih za to i ne odustaj jer si po isteku garancije naderao.Moj prijatelj je jako loše prošao sa motorom na kombajnu NH.Tada ih je jos zastupao ikr.Uglavnom motor je vrisnuo na oko 900 rh a vremenski je istekla garancija.Bilo je svega, uglavnom,nije mu priznata steta jer je istekao garantni rok...

Isti slucaj kao kod mene. S tim da je meni kvar bio na menjacu.
 
Onda nemas jos puno vremena obzirom da ce ti januar proci a oni ne rade ili praznuju,ili su na seminarima...
 
Momentalno mail fabrici i detaljno obrazlozenje. Prevodilac na italijanski ili na engleski i salji svima redom na mail.
 
I obavezno dobro advokata i odma pustaj tuzbu. Ne cekaj nista.
Kupiti nov traktor da trosi ulje, a oni ne desavaju problem je van svake pameti.
Odma pustaj tuzbu, ako su oni bezobrazni. Onda teraj svoje, imas puno pravo.
Plus sto je to skup traktor.
Ja bih naprimer zvao I Urosa Davidovica, da im napravis lepu reklamu. Opao bi promet samo tako, ako ne bi resili problem.
 
Evo iste price kao u temi Mtz covek ima problem, sa novim traktorom,evo nov traktor trosi 5,5l ulja na 300rh sad bi neko rekao jebes traktor.Sra...a se desavaju bio to jd,mtz,yto,nh itd...Sve je to covekova ruka napravila a covek gresi.
 
a za greske treba da plati krajnji kupac, a oni i ako su pogresili - ljudski je gresiti, al u dzepu zmija, svi slatki dok ne prodaju i ne uzmu lovu, a garancija je vise teoretske prirode i radi reklame
 
To NIJE normalna potrosnja. Salji mail odmah fabrici, a istovremeno i forwardujes uvozniku za NH u Srbiji da vide da je stvar ozbiljna. Pa meni na 533 ne trosi ni kap ulja, a traktor ima 5200 radnih sati i 35 godina.
 
Pazi po literaturi je potrosnja ulja 0,1-0,6 % od potrosnje goriva. Slazem se da je ovo kod tebe bas povecano, ali oni ce pokusati na ovu foru da te otkace. Ne daj da im to podje za rukom!

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
 
Bitno je da pošalješ mejl u centralu i arhiviraš prije isteka garancije jer ako to uradiš kasnije kasno je.Bitan je datum kad si poslao i uložio žalbu jer ako je ona u garantmnom roku ista može i da izađe ti imaš dokaz da si prijavio u roku.Oni će te zavlačiti koliko mogu da izađe garancija ali kad imaš da si se žalio u roku ništa ti ne mogu.Ako budu opet rekli da je to normalno zamoli ih da ti pokažu gdje to piše u uputstvu za korištenje traktora jer za toliku potrošnju bi moralo biti upozorenje u uputstvu da se obrati pažnja jer skida ulje.Vjerujem da to nigdje ne piše.Kod mene novi jd na 300 sati skine ni 2 dl pa sam se bio zabrino i zvao sam do Njemačke,jedva su me ubijedili da je to normalno.
 
sad sam pricao sa serviserom i kaze da je fabrika odgovorila i da 5 litara ulja na 300 sati rada je normalna potrosnja

Hmmm...

Mnogo mi i za starog ferdžu 1lit/60 rs. Ali ako fabrika tako kaže, mora da je tako. Samo dali su to rekli pre kupovine da im motori tako troše ulje? Onda se hvale od zamene do zamene ni kapi....
 
Nazad
Vrh