Case

Na 250 sati ulje i filteri ulja i goriva

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока
 
Danas
888a095e3279e7fe9753a799748326bb.jpg



Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока
 
Zdravo.

Zanimam se za jedan case 5150, ima skoro 11000 RS, pa me zanima da li im već u ovo vrijeme počinje nešto odlaziti, otkazivati itd ?
Hvala
 
Zna li neko na Case 956 da li je kardan prednje vuce iz jednog ili iz dva dela i gde ima rezervnih delova za ove modele?
 
1984. године Teneco купује International harvester пољопривредну дивизију, да би се по уједињењу те две фирме родио Case IH. Трактори почињу носити име Case International испрва и то од 1985. године, да би касније негде средином 90-тих бренд добио данашњеи назив Case IH. Стога не видим у чему сам ја уопште погрешио када сам рекао да СУ њихови трактори из '83. и '84. Интернационал, а не Кејс ИХ.

Стандард за мерење снаге мотора је Ват или ти Watt, ако више волиш ову латиничну енглеску номенклатуру. Коњске снаге или ти КС које ми овде форсирамо нису по СИ станрадру већ су се одомаћили код многих народа. 1kW=1.3596ks стим да су ово метричке јединице и долази до малог одступања у разлици коњске снаге када их користе англо-саксонци.

Ne dolazi do odstupanja u konverziji kw u ks, vecinom u zemljama gdje su vladale imperijalne jedinice se malo drugacije mjerila snaga SUS motora, pa na taj nacim dolazi do razlicitih oznaka, dok kod jednih se mjerila snaga na motoru da je motor morao sve podsklopove sam da pogoni (ventilator, pumpe ,dinamo itd.) kod drugih su neki podsklopovi bili pogonjeni iz vana mjerila se cista snaga motora.
 
Kako su se pokazali modeli 5130 i uopste ta serija ?? Kakve mogu biti mane ?? Video sam jedan na polovnim automobilima u Krusevcu, pa bih svratio mozda u subotu da bacim pogled posto idem na taj kraj.
 
Писано је на овој теми о тракторима 5150, то су индетични трактор стим 5130 има 100кс мотор, 5140 110кс и 5150 125кс.

То су одлични трактори, цела та серија.

Мане писано је о томе на форуму, ја сам писао а и колеге које поседују ову серију трактора. Мој је рецимо имао лошу хидопумпу и ја сам ваљда једини који је набасао на таквог. Контактирао сам доста странаца на страним форумима и зачудили су се када сам рекао да му је пумпа била лоша. Обично страда повершифт мењач, пумпа тешко ак осе правилно одржава. Изгелда да је мој био код неког баш који је водио рачуна о њему, па је иста страдала. Репарација у првој петолетки пре две године ме је изашла 33 000 динара. Од тада ради без проблема (у стари имао сам један мали проблемчић вода и струја:osmeh:)

Када сам га прао после рада у жељи да што боље оперем сва она црева испод кабине, наквасио сам ваљано био буксне од електорвентила (ваповка је нагурала кроз заптивне гуме воду и уље и блато унутар контаката) , а да то нисам ни знао. Трактор после тога био спалован и није ништа тешк орадио. Када је дошло лето и тањирање и када се ваљано разгрејао стаде ми на увратини када сам окретао трактор и тањирачу. Свашта ми је тада прошло кроз главу. Мењао сам пар пута осигурач али чим би гурнуо реверзер напред он би сикочио, што је значило да је нешто у кратком споју. Назад је ишао без проблема. Прва помисао ми је била да је отишао електор вентил. Те смо замало наручили нови који кошта 295 евра и то би било бацање пара ејр је његов био исправан. После мерења установљено је електровентил исправан. А да би се измерио отрпор на истпм, потребно је раставити буксну(е). Када смо је раставили имали смо шта да видимо. Уље помешано са водом. Издувах то са ваздухом, нашрпицах са ВД40 и ево од тада ради ко швајцарац. Решио сам тај проблем, са бужирима. Лепо сам упаковао све те буксне у бужире, залепио их изолир траком и сад га перем без бојазни да се овако нешто може десити.

Све су то половне машине и можеш наћи одличан трактор да те служи, а може да ти западне и лош.
 
Ja kucao u pretrazi, izasla samo tri posta za ovaj model :osmeh: A jel velika investicija popravka powershift menjaca ?? Jel postoji neki nacin da se primeti da li je menjac uredu tokom probe ?? Kakva je dostupnost rezervnih delova ??
Ni ja ni cale bas i nemamo nesto mnogo iskustva oko mehanike. Pa me interesuje koliko su ti traktori komplikovani za odrzavanje jer ne znam koliko su lokalni majstori upuceni u novije generacije traktora. Tako da moram lepo da prostudiram koji prozvodjac i model mi odgovaraju :osmeh:
 
Колега слобапатрола је радио његов, јер му је у току рада остао заблокиран. Мислим да су га делови изашли нешто преко 2000 евра.

наравно да постоји провера да ли је све у реду са повершифт мењачем. Све шт отреба да урадиш е да кључ окренеш у леву страну и да станеш на квачило. После пар секудни почеће да трепће на левом делу табле у доњем углу наранџасто светло са точкићем у средини. У зависноти колко пута трепне мож се установити да ли је квар озбиљна на истом или је у питању нека ситница.

а шт осе тиче механике, неверјуме да је нешто компликованијо од осталих траткора тог годишта и све не то по мени слично. Е сад коло су механичари упознати са њима то ти не мог у рећи.

Делове можеш наћи у титану из Новог Сада, они су овлашћени дилери Кејс делова и трактора за Србију.
 
Овај је цео фарбан...То ми се ни мало не свиђа. Нису ми јасни ови наши продавци, који фарбају целу машину. Ај у реду је офрбати му фелне и лимарију на мотору као и блатобране, на око лепше изгледа трактро, али зашто фарбати комплет трактор мајку му пољубим...

Док се не разгреје у раду не можеш видети да ли му нешто фали или не. Тада му сви проблеми изађу црно на бело...
 
Pa to nije ni meni jasno, jer svi smo mi svesni da on nema sanse da izgleda tako posle toliko godina rada. A mogu samo da izazovu kod ljudi vecu opreznost prilikom kupovine i da teze prodaju.
 
Nazad
Vrh