Kombajnski motori

ima ta keramicka platna,ona ide do propelera,i na toj platni sa jedne strane je tanka guma
 
Ljudi muci me vodena pumpa na S46.otisli lezajevi i ajd reko da zamenim i semering.
A kako drugacije bi remontovao vodenu pumpu ako ne bi i semering menjao?
Mozda je semering stari i guma mu istrulila pa na njoj curi voda. Znaci uopste ne mora biti nalegajuca povrsina rotora i semeringa u pitanju....
 
Sta moze biti uzrok i kako utvrditi zbog cega je kombajnski motor poceo da trosi ulje?Do sada je to bilo mozda 1-2dl na ceo dan a sada se to naglo povecalo.Promene u samom radu motora nema,jako lako pali,ne dimi u radu,ne dize temperaturu.Spolja naravno nigde ne curi jer to bi se videlo.Ni na turbini nigde ni kap ne masti.Jedino kad ga upalim u te prve 2-3 sekunde jace zadimi.Tako je bilo i pre nego sto je pocecao potrosnju motornog ulja.
 
diklofen motor moze da baca ulje da trosi na teflonima ventila ili ako nema teflone ima veliki zazor izmedju vodjice i stabla ventila i moze da ga trosi izmedju cilindra i karika
 
A sta kaze odusak i ima li plavkastog ili belog dima na auspuhu?
Koje ti je ulje u motoru? Desi se da nekad ulje nakon vise radnih sati izgubi svoje osobine i poveca se njegova potrosnja.
 
Ko sto kaze kolega, tefloni ili vodjice ako nema teflone. Kad ga ugasis, tefloni propuste ulje od gore i to se skupi na klipu. Zato dimi cim upalis.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
 
I po meni je onda to.Ma ne znas dali motor radi ili ne ako zapusis usi i gledas u auspuh.Radio u mestu ili u jakoj psenici nista se ne vidi na auspuhu.Samo kad ga upalim bude dimna zavesa par sekundi.U zadnje vreme i to se prinetno pojacalo.Videcu popodne koliko je potrosio za 5kj suncokret.Ako nije puno da izgura bar suncokret pa cemo skinuti glavu .
 
Tako je meni 133ka jesenas u soji,upalila se lampica ulja pr pao,ja ga ugasim dolijem 6 litara odradim pola jutra dodjem kuci ona na minimumu a 7-8l stane u njega,samo je kod mene auspuf mastan ali u redu nema puno dima.Sta je kod mene dal je pukla neka karika ne znam taj motor nije diran od 86-te.
 
kod Diklofena je najverovatnije sto kolege kazu u pitanju tefloni ili vodjice ventila,a kod tebe Grut ako baca zivo ulje na auspuh onda ti je pukla neka od karika i to baca verovatno samo na leru dok na punom gasu ne jer ulje stigne da sagori!
 
I ja muku mucim sa tim trosenjem ulja u kombajnu, takodje najednom pocelo, pa ocekujem posle zetve soje da cu rastaviti pa da vidimo sta nas ocekuje unutra.Motor ima snage, uopste ne osjeti teret u radu, ne grije se, pritisak u radu 4.5 bara a na kraju dana vruc nikad ne pada ispod 3 bara..Nigdje ne curi itd, al' zato konstanto ima plavi dim, ne bitno da l' je motor pod opterecenjem ili na leru plavi dim je konstantno prisutan i to u velikoj mjeri, pa ne znam sta me ocekuje kad ga rastavimo..Sta vi mislite da je problem tu?
 
Dečaci imam problem na 142 s46 od juče odjednom naglo počne temperatura da ide na 100c, ostavim ga na leru 5-10 min pa ponovo ide 300m bez problema pa za 2-3min ponovo digne na 100c. Mašina nije opterećena niti dimi. Hladnjak čist, vazdšni filter čist, VODA NE KUVA sve naizgled normalno -,- Jel moguće da je termostat ili indikator ?
 
Na motoru CAT C9 mi se slomila jedna elisa od ventilatora.Pošto ne prodaju lopatice pojedinačno (naravno::lose:spavam: interesuje me da li neko zna kojim sredstvom može da se zalepi ista a da to sigurno drži? Lopatica je plastična. Na TV u emisiji Wheeler Dealer video sam da koriste neke špekcije kod kojih je spoj jači od originalnog materijala. Da li neko zna neki takav lepak?
 
Jel se remontuje vodena pumpa na om352?
Curi u leru i to dosta, nudio mi drugar pre izvesnog vremena pumpu skinutu iz kamiona ja reko ima kade, ja ga pitam juce kaze dao je, bem ti srecu!
 
Nazad
Vrh