Kombajnski motori

E tako nesto.Zvacu ih sutra da vidim ali cu pre toga probati da izbrojim broj zuba kod mene na matici.Znam da je 19mm ali broj zuba ne znam.
 
Nista se tu ne podesava-. Na 539 sam skidao taj dio ali ima prihvat za kljuc i lako se odvrce i zavrce. Traktor je poceo trokirati i raditi na dva cilindra, odvrnuo sam sva tri, ocistio ispod njih i vratio na mjesto i radi 539 ko nov ;) Kubikaza se podesava na drugom mjestu a ovdje samo imas nepovratne ventile ispod.

Ako ne nadjes kljuc mislim da papagajkama neces nista puno postici em je tjesno, em to mora biti momacki stegnuto, a to je suplji komad koji ne smijes jako stiskati mozes ga zdrobiti i tek onda imas problem.
 
Ajd da vidim tog macana koji će to da zdrobi papagajkama....
Diklofen,javi koliko zuba ima i koji je prečnik jer mi je sinula ideja od čega bi se mogao napraviti ključ. Srce lamele od auta! :ideja:
----------------------
Pardoniram se.... Spoljni FI je 19mmm ali pokušaj da izmeriš unutrašnji FI tj meri u dubinu zuba.
 
Dobio sam dojam na ovima sto su na 539 da se lako drobe zato sam i napisao sto sma napisao...

Svi cemo se sloziti da je specijalni kljuc naj bolje rjesenje ovog problema...
 
Pisano je al da ne trazim, gde ima da se kupi prirubnica za OM352?


U subotu oko podneva krenu vrlo jak dim iz zvona kroz neke rupice, ja se malo uplasio i aj kuci da se ne zapalim, danas skinuli siroku remenicu i izvukli poluspojnicku tipujuci da je lezaj kriv za dim, kad nista od toga, nego se jednostavno palila prasina unutar zvona i tako sam bezveze pobegao kuci, al imam sa jos da vidim, nutovi na prirubnici kao zilet tanki a spojnicka tek malo pojedena.

- - - - - - - - - -

Taj dan je bas bilo toplo, u ilanzi koliko sam cuo zapalio se motor na clasu dominatoru106, sva sreca brzo su zagasili pozar.
 
Opcija, može da da staru i doplati za frugu, odlivenu izjedna.
Zašto to ne bi uradio da smanji cenu?!
 
Za spojničku ne znam ali za glavčinu znam da možeš uzeti ili novu ili repariranu, plus ako doneseš staru imaš umanjenje cene za njenu vrednost.
Čovek pitao, ja odgpvorio, na njemu je da odluči šta će...
 
Ljudi muci me vodena pumpa na S46.otisli lezajevi i ajd reko da zamenim i semering.radio sam vec vodenu pumpu ali bila je drugacija.stavili nove lezajeve nov semering i pusta vodu,a pre nije.sve sam sklopio ko sto je bilo.semering ima dosta lufta na osovini,ali kontam da properer stisne semering i tako dihtuje,ali nije mi jasno kako pusta sa novim semeringom,a sa starim nije.evo dve fotke
img20150822191925416.jpg

img20150822191953885.jpg
 
Nazad
Vrh