Soja 2015.g.

Dok smuckas harmony, basagran i pivot, izadje kao i Corum finansijski. Ruski Pivot donose kamiondzije koje rade Rusiju, za 300-350e za 10l. Necu dati kontakt i slicno, neadjite vaseg kamiondziju :osmeh:
 
Imam jos oko 15 jutara soje za skinuti, jel to sada propala stvar? Skino sam nešto nedavno vlaga bila 17% jednostavno još je bila zelena stabljika a sad je kiše ubijaju... nikad je više neću sijati!
 
Cici, onda ti imaš dosta soje pošto si pre par postova napisao da imaš još nekoliko stotina jutara da skidaš...
 
"nekolika stotina jutara"...

Izgleda svi imamo jos soju sto spava napolje... Takva je godina.

- - - - - - - - - -

Istpravio si u medjuvremenu :cvetic:
 
Nisam do sad ostavljao nista za seme, rekoh aj jos malo da sazri!! Sad je vec pokisnula 10 puta i ko zna jos koliko ce da pokisne. Sta li ce biti videcemo!
Kako stoje stvari izgleda da pravovremeno treba da se postavimo na spisak kod ovih gusenicara Lexiona!!!:osmeh::udri: Nadao sam se da cu sutra nesto skidati, medjutim djabe kosava kad je opet padala kisa!!!:zli: Ovakav Oktobar ne pamtim, da ne mozes ni jedan jedini dan da izlazis u polju i da nesto radis!!!
Od nervoze sutra ceo dan pecemo rakiju!!!::namigivanje::
 
Poslednja izmena:
Danas kosili,ima dosta mahuna koje otpadaju...iako je vlaga bila nesto veca,skidamo-da pokupimo bar nesto.
 
Danas kosili,ima dosta mahuna koje otpadaju...iako je vlaga bila nesto veca,skidamo-da pokupimo bar nesto.
Danas sam prošao pored jedne parcele i primetio da nema mahuna na stablu ali samo na delu njive(pošto prolazim pored nje celom dužinom),stao sam da pogledam jel sam mislio da su miševi poskidali ali sam se iznenadio kada sam video mahune dole na zemlji a ne na gomilama.
 
Miševi prvo pokidaju mahune pa posle kupe u gomilu, možda su sad tek pokidali a ovih dana će da kupe, verovatno i njih zeza kiša:osmeh:.
 
Ako sam razumeo iz vasih postova, nije strasno sto kisne ovih dana i sto ce se kasnije skinuti. Ako je skinem sa 20ak procenata vlage, da i prostrem u trem da se osusi, jel to nece uticati na njenu klijavost sledece godine?
 
Ne sekiraj se pitaj članove sa našeg terene kakvu smo žurku imali prošle godine ili prelistaj prošlogodišnju temu.
Jedna slika iz prošle godine :kisa:
fot19851.jpg
 
To je od proletos ako se ne varam,prošle godine smo imali oktobar bez kapi kiše ali džabe bilo blato na njivi cele godine.Ova situacija nije ni blizu prošlogodišnje.
 
Nazad
Vrh