Uljana Repica 2015-2016

Jel ima neko ko ce gruberom da spremi strnjike za repicu?Ja sam juce probao nesto ali malo mi je problem slama,ne znam kako da je se otarasim bice problema oko setve sigurno,ili da idem 2x prohoda gruberom i posle sejanje i posle sejalice sa kembridz valjkom i to je to.
 
Problem jeste slama gde nije pobalirano,ali dva puta kad se uradi bice dobro, treba i dobra sejalica, paore sa kakvom ti sejes?
 
Jel smeta uljanoj repici cime je zito prskano od korova ,prvi put sam sekatorom radio pa bas nisam bio zadovoljan pa sam ponovio metmarkom znaci dva puta prskano ?
 
Obicnom, kverneland gama, ona okrugla sa centrifugom.
Ja sam prosle godine sejao sa njom posle grubera i nije bilo problema. Ne kazem da nema malo zetvenih ostataka, slame, i na povrsini, ali to nije primetno.
 
Obicnom, kverneland gama, ona okrugla sa centrifugom.
Ja sam prosle godine sejao sa njom posle grubera i nije bilo problema. Ne kazem da nema malo zetvenih ostataka, slame, i na povrsini, ali to nije primetno.

KOliko prohoda si isao prosle godine gruberom?Jel mozes da sejes preko slame,msm jel vidis marker?Jel ides posle sejalice sa kembridz valjkom?
 
Idem jednom posle skidanja psenice i sad su jos jednom, ali dublje, na 30 cm. Nema tu zetvenih ostataka bog zna sta vise nego sto ima u prolece. Slikacu parcelu pa ces videti kako to izgleda kad se bude sejalo.
Kembridz valjak ce verovatno ici i pre i posle setve, ali oto potom.
 
dal je neko sejao repicu sa imt masinom,jel moguce uopste.....?
Sejao sam ja 2013 na penale, seme je bilo eksaliburg dekalbov jako krupno,svaka druga lula je bila zatvorena a otvor za seme je bilo taman da ispada zrno i umesto 2,5 ha posejao sam oko1,5 h.Pokušao sam da smanjim još otvor ali je gnječilo seme.Posle sam nabavio trinagl koji je bio dosta sitniji i mislim da bi uspeo da isejem u normi. (nisam sejao tada)
Moj ti savet da pomešaš sa prekrupom ili nešto slično npr proso koje će da izmrzne.Izbaždari je i samo gas.
 
Skuvaj neku merkantilnu repicu, ali ne da raskuvas, i pomesas je sa onom koju sejes u nekom procentu da bi mogla da poseje minimalno.
 
Nazad
Vrh