Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od Rumunije se gadno valja ka nama.Dokle ce dogurati videcemo ubrzo.
 
Uh al će biti nevremena lokalno...neizbežna su,gadan sistem se primiče iz Rumunije i Bugarske.

A tek kasnije kad zagaze za Šumadiju.....:sjasi:

Pomalo je iznenađenje stepen razvijenosti Rumunke koja ide ka Banatu...za jug Banata (Vršac pa nadole) su bili složni,ali po radaru dobar sistem zahvatiće i dobar deo centralnog Banata.
 
ko2015061012450000dBZ.cappi.png

Ovaj sistem stize bas na vreme i mislim da ce jacati jer ima sve uslove za to,verujem da ce napraviti haos ovde u mojoj okolini,videcemo bilans veceras.idem polako da pokrivam stvari koje su izlozene i da sakrijem auto pa da cekam u sklonistu. :haha:
 
У наредних сат времена на југу и истоку Србије, у Поморављу и Војводини пљускови праћени грмљавином и локалном појавом суградице и града.
 
Poslednja izmena od urednika:
Stize rumunka polako cuje se grmljavina a i nekoliko raketa je ispaljeno.Nemogu tacno da odredim da li iz banata ili od stiga ali culo se.Mirno je nema daska vetra ali valjaju se visoki oblaci na nekoliko nivoa.Neka nam je Bog u pomoci.Na radarskoj slici se vidi da je kod Vrsca opasno.
 
Kod mene je jutros oko 6h praćeno grmljavinom u daljini, bilo veoma malo kiše. Sličan scenario i danas nešto posle 14h. Palo toliko da većini pokvari kupljenje suvog sena (čemu je sad sezona). Mada i dalje je nešto sumnjiva situacija, mislim da će biti još kiše ...
 
Mene je promasilo.Kako mi se cini i bolje je tako.
Kod nas stari kazu da kad dodje kisa iz Rumunije i pacici se dave.Tako je 2013 jedan mali oblak presao Tamis i za 30 minuta izbacio 115 litara kise.
 
Znam naravno za Sabac ali u globalu cela Srbija uglavnom dobija kisu sa zapada, ovako moze da stigne samo neka propast, daj Bože da gresim..........
 
Kod nas pocela kisa prava letnja da pada pre 20min i sad pada i dalje,jednu raketu su ispalili.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh