Trimeri

Ostala mi još dva reda uzmeđu šljiva da pokosim. Malo ako zasuši pa da sredim i to. Polomio sam zaštitnu plastiku na Viladžeru. Kolko li košta da naručim, ili da peglam bez nje?
 
Ostala mi još dva reda uzmeđu šljiva da pokosim. Malo ako zasuši pa da sredim i to. Polomio sam zaštitnu plastiku na Viladžeru. Kolko li košta da naručim, ili da peglam bez nje?

nije preporučljivo da se radi bez štitnika, a naročito ako se koristi glava s najlonom. do pucanja štitnika dolazi kada se ne skine onaj nastavak štitnika koji drži nožić, a kosi se nožem. lako uleti grančica između nožića i noža i - pukne štitnik. za košenje najlonom, nožić je neophodan da kontroliše dužinu najlona. Može da se kupi posebno, ima i univerzalnih, ali obrati pažnju da li ima i nožić.

Nešto danas, najzad, i videh (mislila sam da ljudi samo pričaju. Radi se o glavi sa LANCEM za motorne trimere!!! I to ne košta malo (oko 2.500,00), a opasno je kako za onog ko kosi tako i za sve živo u krugu od bar 100 metara!


 
Poslednja izmena:
Da,video sam i ja to,video sam i na traktorskim malcerima,uglavnom ih koriste po kamenitim terenima,treba dobro obezbediti podrucije rada,veoma opasna alatka
 
Lančana glava je strogo zabranjena u cijeloj EU i nigdje se ne može legalno kupiti u radnji. Može preko Ebay i sličnih ali ne smijem ni zamisliti kakva bi kazna bila kada bi nekoga (pored sebe) povrijedili sa tim, da ne govorimo da taj lanac može ladno da ubije. Nikad to ne bih koristio niti bi ikome preporučio da to radi.
 
evo par fotki :))

eNDtJ2p.jpg

IrDoW2o.jpg

cuHjCnc.jpg

uf0LTxR.jpg
 
Jesi li ti nešto slično pravio za rasturanje stajnjaka ili sam ja nešto pomiješao?


Jesam ali je vozač zaštićen debelim limom i lanac, čak i da pukne, nikako ga ne može udariti jer bi otišao dalje od traktora zbog ugla pod kojim je rotor rasturača postavljen, ne udara čak ni u zemlju, samo u mekani stajnjak. Tokom rada je bitno samo ne ići sa strane što je svakako preporučljivo sem ako ne želite da se okupate go**ima a da i ne govorimo o tome da se radi o 540 obrtaja. Kod trimera lanac se nalazi na jedva metar od rukovaoca, vrti se sa gotovo 8.000-10.000 obrtaja, udara u beton, drvo, kamen...Jasno je da je i moj rasipač opasan ali ni blizu kao lančana glava za trimer.
 
ovu varijantu sa ubačenim komadima debljeg najlona hvale, ja nemam iskustva. da li je neko isprobao?

pauk_galava_1.jpg
[/URL][/IMG]

- - - - - - - - - -

malo falilo da zaboravim da čestitam novim vlasnicima motornih kosa da ih dobro i dugo služe :ppozdrav:
 
Ne znam kako se zove,drugar mi reče da je na sajmu bio upućen od prodavca viladžeovih trimera u rumenačku ulicu (valjda vilažderova radnja ali ...nisam siguran) možda je neka druga radnja sa tim dragunlijama.
 
Dugacka je par KM,pocinje kod sajma pa do Rumenke skoro...a otisao bih ti pogledati. Provozacu se sutra ako ne zaboravim.

- - - - - - - - - -

http://www.villager.rs/srb/prodajna-mesta
 
Nazad
Vrh