Malina - berba 2010. i cena u vašem kraju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@cunami
Samo meeker apsolutno.
:ppozdrav:
 
@ meeker:

Odlicno si podvezao malinu, i ja cu to da uradim koliko sutra, ipak ovo cuva lastare da se ne lome... :ppozdrav:
 
Mislim nemo' se ljutite, al ova Lazicka nema blage veze sa zivotom, dabogda da je videla malinu uzivo, sve same gluposti prica.... :haha: :haha: :haha:
 
@cunami
Već sam to video. Nije da nema problema. Ima ih uvek ( i kod mene ) al se borim protiv njh. Mnogo je faktora koji utiču na voćke. Na nama je da učinimo što je u našoj moći, a za ostalo ćemo videti.
:ppozdrav:


Post je spojen: [time]1275077303[/time]
_________________________________________________
@Dukanac

Ima tu istine. Al ima i marketinga , pa ne drži ona sigurno našu stranu. :zli: :udri: :zli: :udri:
:ppozdrav:
 
Primetio sam da svi koji na televiziji pričaju o malini ili nemaju pojma ili namerno iznose neistine zarad nečijeg interesa.
Ima zaražene maline ali je to zanemarljivo u odnosu na većinu.
Malina je uglavnom zaražena u krajevima gde se gaji od skora pa proizvođači još nisu usavršili tehnologiju proizvodnje.

Prošle godine sam na jednom seminaru bio prinuđen da prekinem profesora Keserovića (sa Novosadskog poljoprivrednog fakulteta) jer je počeo da pričao tome kako je malini visoka cena prosto navijajući na hladnjačarski lobi.
 
@MPopovic

Pa valjda znamo čemu TV služi. Što se tiče profesora i ostalih stručnjaka i oni pevaju pesme po porudžbini ::novac:: ::novac::. De nađoste predavača iz N.S. kao da u našim krajevima nema stručnjaka za malinu :sta:.
 
@Kosjerac
Dobre maline, negde su na brdu?
:ppozdrav:

@Orsic
:D Ovo su prve tri posudice?
:ppozdrav:
 
tacno je da kad pada kisha i cena pada, ali ja mislim da ce ovaj MONSUN da prodje za 10-15 dana pa ce da sunce ogreje srpskog malinara. bash sam optimista
 
Malocas sam skoknuo da obidjem malinjak, ova kisa lose utice, nista mi se ne svidja.... ::lose:: ::lose:: ::lose:: Treba im :cool: ko 'leba.
 
I ja sam obisao malinjak.. Ima prosarale... gde je vise vode sane... a sva se otrebila. Sta ce biti sam bog zna. Totalni sam pesimista. ::lose:: :kisa: ::lose::
 
i ja sam obisao moj malinjak izgleda ko da je tornado protutnjao tacho je gde je voda da vee truli koren . oaj vetr je rasturi a kisa che da je dokusuri ima sva da se razboli dal ce ostati sta za branjeeee :haha:

Post je spojen: [time]1275394417[/time]
_________________________________________________
prema nezvanicnim informacijama nakupci vech nude u nashem kraju 2.1 eura za kg malinaa nez zato sto kod mene josh nisu bili
 
Evo mojih malina ! Cini mi se da su najbolji redovi najgore cvetali ! A nekima je i pozutelo lisce od vlage! Ovo nista ne valja!
331hphu.jpg
dw9f1u.jpg

Post je spojen: [time]уторак, 01. јун 2010. 08:25:10 MST[/time]
_________________________________________________
Uopste nisam zadovoljan malinjakom! Od velike vlage je pozutelo lisce a rod nije ni 70% od proslogodisnjeg!
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh