Zmaj berači kukuruza

Ogroman kombajn,dugacak i jako sirok zadnji trap.Za ravnicu jeste ok pod uslovom da imas ciste i siroke atarske puteve.U suprotnom na pola njiva neces moci uci.Ako vec hoces samohodni kombajn bolje gledaj neki Burgoni.Mada iskreno ne vidim potrebe za tim,jedino ako radis dosta usluga.Za svoje potrebe tvoj dvoredni berac i vise nego dovoljan.Mi smo nekad dok je bilo puno usluznog branja sa 2 jednoredna beraca skidali i preko 100h kukuruza u sezoni.

Па није баш толико огроман као Змај 161 је од прилике. У Радичевићу између Србобрана и Бечеја се већ пар година продаје дворедни бургон. На око не изгледа лоше. По мени он је можда боља солуција због окретност, а има добар учинак.

Ogroman kombajn,dugacak i jako sirok zadnji trap.Za ravnicu jeste ok pod uslovom da imas ciste i siroke atarske puteve.U suprotnom na pola njiva neces moci uci.Ako vec hoces samohodni kombajn bolje gledaj neki Burgoni.Mada iskreno ne vidim potrebe za tim,jedino ako radis dosta usluga.Za svoje potrebe tvoj dvoredni berac i vise nego dovoljan.Mi smo nekad dok je bilo puno usluznog branja sa 2 jednoredna beraca skidali i preko 100h kukuruza u sezoni.
Kreneš na Miholjdan, završiš na Sretenje. Pretera ga malo.

Kreneš na Miholjdan, završiš na Sretenje. Pretera ga malo.
Preterao sa cime?Kod nas je berba trajala i po 3 meseca.Krene se sredinom septembra pa do kraja novembra,neretko i do nove godine ako je kisna godina.Nismo mi Vojvodina pa u 20 dana gotovo sve.Prvo su se skidali visoki tereni,po brdima gde pre stigne,pa tek kasnije nizi tereni a i navika starijih da se pre novembra ne bere.Elem dobar utegnut berac je za mesec dana lagano skinuo 40-50h.

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Po meni je jedna od mana sto ti treba ozbiljna ekipa za istovar, dva elevatora i dobar prevoz, jer ce kombajn puno cekati, ja sam isto bio vise za varijantu dvorednog...

Imao sam troredni Bourgoin.Kada sve ide kako treba i kada ima kukuruza ne možeš mu navući prikolica a istovar je da se domaćin samoubije. 😂😂😂

Nazad
Vrh