Zdravo!

Učlanjen(a)
5 Jun 2014
Poruka
109
Pozdrav ja sam Igor,bavim se poljoprivredom,uglavnom ratarstvom.Obradjujem 80 hektara zemlje,to mu je valjda negde oko 130 ili 140 jutara.Sejem psenicu,kukuruz,soju,trave(iskljucivo domaca semena) i imam nesto malo voca 1,5 hektara.Nemam ni kokosku,sve sto proizvedem ide na prodaju.Od mehanizacije imam uglavnom sve.
5 traktora svi su IMT:545(ex 549),565,588,589,5100
2 pluga trobrazna OLT Hajduk,2 dvobrazna
3 nosene tanjirace
3 sejalice za kukuruz i soju
2 kultivatora-spartaca
2 beraca za kukuruz dvoredni i jednoredni
1 kombajn Fahr
prikolice,rasipace,drljace,setvospremace,kosacice,prskalice.....
i svu pratecu mehanizaciju,da sad ne nabrajam.
Trudim se da imam iskljucivo mehanizaciju domaceg proizvodjaca ali nemoze uvek sve.

Poljoprivredom se bavim sam sa suprugom i malim sinovima,pomazu mi komsije,rodjaci i seljani.Radim dosta usluge,to se u mojoj kuci ne naplacuje dok sam ja ziv,samo gorivo,narod se uvek revansira kad moze i koliko moze.Gledam da pomazem koliko mogu slabijim i sitnijim poljoprivrednicima pa zato ne naplacujem,u mnogo slucajeva kad je neka kriza sejem i sa mojim repromaterijalom jer uvek se nadje nesto za pomoc.Kod mene je sva mehanizacija i traktori na izvolite,vazno je da gorivo bude realizovano a za ostalo je moja briga.Nista se ne stedi,nema se vremena za lickanje mehanizacije,vazno je imati aparat za varenje i brusilicu u svako doba.Neka farbanja padaju iskljucivo u zimskom periodu.
Od auta imam dva,jedan je Opel Askona dizel i Opel Kadet teretni pik-ap.

Nadam se lepom razgovoru na forumu.Napomenuo bih da sam se uclanio na forum da bih razmenio iskustva sa ostalim poljoprivrednicima iz regiona,ovo ne smatram fejsbukom ili slicno,ovo je za mene poljoprivredni razgovor,ne planiram da se zovemo na slavu ili veselja,na rostilje i slicno,okupljanja bilo kakve vrste i razna upoznavanja.Ja za to nemam vremena.Za sada mogu da obezbedim malo vremena za ovu tastaturu i za svoju porodicu.
Pruzicu pomoc koliko mogu i znam.
Izvinjavam se malo sam bio opsiran ali sve u cilju konkretnije informacije o meni.

Zdravo Igore. Pohvalno je što se oslanjaš na domaće snage tj. proizvođače. I što pomažeš drugima. Samo napred.::svaka cast::
U kom si mestu, tj gde radiš zemlju?
Sve najbolje

Zdravo!Hvala!
Uneo sam lokaciju,preciznije juzni deo podrucja grada Beograda.
Zemlja nije na lepim mestima,usitnjene parcele,dosta brda,malo ravnice,zemlja raznih kategorija.

Nazad
Vrh