zcurcic

zcurcic

Član
Učlanjen(a)
12 Nov 2009
Poruka
2.218
ovo je jedan od retkih foruma koje posecujem, a da ima ovakav podforum.
verovatno sam trebao ovo odmah napisati, ali kao sto sam gore napisao, nisam navikao na to.
moje ime je Živko Ćurčić, kao sto neki znaju zaposlen sam u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo od 2007 godine, prethodno sam bio stipendista ministarstva nauke od 2005. radim na odeljenju za secernu repu. magistrirao sam 2008 godine, trenutno radim doktorat.
sto se tice privatnog gazdinstva, moj otac poseduje salas i 26 kj zemlje na čeneju. od mehanizacije imamo samo 539 deluxe, rasipac djubriva, setvospremac, dve stare prikolice, prskalicu. imali smo rakovicu 65 i dvobrazdni imtov plug, berac i elevator, ali kako smo odustali od kukuruza ovu mehanizaciju smo prodali. ostale usluge uglavnom placamo.
do 2005 sejali smo samo soju i psenicu, a od 2005 u plodored smo ukljucili i secernu repu.
dok je deda bio ziv imali smo oko 10tak goveda i 50tak svinja, dotle su kukuruz i lucerka zauzimali oko pola poljoprivrednih povrsina. nakon dedine smrti smo nastavili da drzimo svinje, ali nakon drasticnog pada cene tovljenika pocetkom novog milenijuma, odustali smo od tog posla.
trenutno zelimo da se bavimo ruralnim turizmom, posto je salas na glavnom putu i u neposrednoj blizini novog sada, oko 20 km od centra grada. naravno nama ne ide nista glatko, kome li jos to ide u srbiji. tako da nam je sada glavni problem, najava izgradnja farme pored naseg salasa u zoni grupisanih salasa. ovaj problem ne bi ni trebao da postoji, jer je izgradnja farme suprotna planu generalne regulacije naselja cenej. ova muka traje vec dve godine. nadamo se da ce pravda pobediti.
zima je stigla, pa tako i vreme provedeno ispred racunara ce biti vece. nadam se da cu nauciti dosta na ovom forumu, jer kao sto sam ranije napisao, ovo je vrlo respektibilan forum sa ogromnim brojem aktivnih clanova i zanimljivih tema.

KishRobert je napisao(la):
:cao:
inace,znas li misu duju sa ceneja?
nadimak mi nista ne znaci. ime prezime, godine.
ne volim bas previse da pametujem. u poljoprivredi je to vrlo tesko. uticaj spoljasnje sredine je ogroman, svaka njiva je prica za sebe, a tako i klimatska godina. jedna godine efekat neke agrotehnicke mere je ogroman, a druge zanemarljiv. seljak koji radi svoju njivu godinama trebao bi da zna najbolje sta je ciniti. mi smo tu samo male korekcije da damo.

Pozdrav i dobrodosao na forum!
Za pravdu ... nisam bas siguran, pravda je oduvek bila ugrozena vrsta ali ne odustaj od svoje ideje!

Da izvadim ovu temu iz naftalina. Skoro već dve godine sam nekad više nekad manje aktivan na ovom forumu. Upoznao sam dosta ljudi sa foruma, što na druženjima, što pojedinačno i moram priznati da je to bilo zadovoljstvo, bar sa moje strane. Ono što ide uz mene sada već više od godinu dana jeste i moja politička angažovanost u stranci Nijedan od ponuđenih odgovora. Znam da umem da budem naporan kada je politika u pitanju, ali šta da radim kada trenutno ne vidim nijedan drugi način da preokrenemo situaciju u Srbiji na bolje. Ono što je novo jeste da smo pokrenuli akciju Želite li da postanete poslanik http://poslanik.rs, gde pružamo priliku svim građanima koji imaju želju da promene nešto u Srbiji to učine preko naše liste. Takođe na sajtu se možete prijaviti za kontrolora na izborima ili pružiti podršku nekom od kandidata. Ono što mogu da napišem o kandidatima jeste da su to potpuni anonimusi osim vaterpoliste Jugoslava Vasovića http://poslanik.nopo.org.rs/kandidat/1096, našeg moderatora Miroslava Košutića http://poslanik.nopo.org.rs/kandidat/2357 i moje malenkosti http://poslanik.nopo.org.rs/kandidat/790. Mada ko zna možda i pronađete nekog prijatelja na liste, a da niste ni znali da ima takve namere.
Izborni program je u pripremi, predlozi i konstruktivne kritike su uvek dobrodošle. Zamolio bih Vas da priču da ovde nije mesto politici preskočite, jer je u Srbiji trenutno sve politika i živimo u partijskoj državi, koju moramo nekako raspartijašiti i postaviti temelje nekog novog, normalnog sistema funkcionisanja, gde će se ceniti znanje, umeće, rad, a ne pripadnost stranci ili poznanstvo sa nekim ili nešto sasvim treće.

Zamolio bih Vas da priču da ovde nije mesto politici preskočite, jer je u Srbiji trenutno sve politika i živimo u partijskoj državi, koju moramo nekako raspartijašiti i postaviti temelje nekog novog, normalnog sistema funkcionisanja, gde će se ceniti znanje, umeće, rad, a ne pripadnost stranci ili poznanstvo sa nekim ili nešto sasvim treće.

@zcurcic

Moram reći da te veoma poštujem, i kao stručnjaka i kao forumaša, i zato ti se odmah izvinjavam jer neću poštovati tvoju zamolbu da se preskoči kritika rasprave o politici na forumu.

Nisam član (ni simpatizer) ni jedne stranke ili partije, političare i politiku ne volim uopšte, čak bih mogao reći da mi se u poslednje vreme sve to veoma gadi. Izbegavam ih kad god je to moguće, i u tom smislu bih lako mogao zaobići i ovu raspravu. Ipak, usprotiviću se bilo kakvoj raspravi o politici na ovom forumu!

Jer ta rasprava će, gotovo sigurno, dovesti do svađe, vređanja i podela na ovom forumu. Prihvatam tvoje argumente za otvaranje rasprave o toj temi, ali sa istim tim argumentima će doći apsolutno svi, pri tom različito stranački opredeljeni, učesnici u raspravi. I onda više argumenti nemaju težinu, dolazi do čiste kopije ponašanja političara na javnoj sceni. A to ponašanje je najobičnija svađa, pljuvačina i ništa drugo...

Zato bih ipak zamolio da se politika ne upliće na ovaj forum, sigurno postoji neki prikladniji forum za takvu raspravu, pa onda tamo sučeljavajte vaše stavove i mišljenja. Ovde ostavite mesta za priču o poljoprivredi!

Sto se mene tice, meni je to zanimljivo. A da li ce se o tome pisati na ovim stranicama, nek odluce drugi, oni koji su vlasnici ili oni sto uredjuju.
Hteo bih da naglasim, da je jedno politika, drugo politicarenje, a nesto sasvim trece kritika. E, sad cinjenica je da se predlaze odredjena stranka. Ali, meni to nije problem jer nije u pitanju nijedna oficijelna, vec nova i mala. Ako je njena osnovna ideja da se promeni pretorijansko-podanicko-ulizivacki nacin razmisljanja, imace moju podrsku.

Moderatori spavaju, sad udri.:haha:

Poslednja izmena:
Meni je sve jasno i meni se sve to gadi. Samo što ne znam drugi način da im se suprostavim. Suprostavljali smo se gradskoj vlasti peticijama, protestima, raznoraznim sastancima i nisu ispoštovali plan i krše ih i dalje svaki dan. Da bi dobili informacije o predmetu zbog kog smo ulagali žalbu morali smo da se obratimo povereniku za informacije gospodinu Šabiću i tek tada su nam ih dali na uvid. Sada se sudimo sa gradom i pokrajinskim sekretarijatom. Kada sam kod poverenika, RTS nije dao informacije o poslovanju i platio je kaznu zbog toga, poreska uprava nije dala informacije insajderu o 50 najvećih dužnika, iako je poverenik dao saglasnost. Danas smeniše Milanovića. Jedino rešenje protiv takvih je motka, ali do toga sada nema šanse da dođe, jer i za to treba novac i neko sa strane da finansira. Siguran sam da svi ovde možemo da se složimo oko jedne stvari, a to je da skoro ništa ne valja u državi. Opet ne možemo da se složimo kako to da promenimo. Mislim da to neće uraditi niko od trenutnih parlamentarnih stranaka. Ko zna i kada mi dođemo u mogućnost to da menjamo, da li ćemo biti isti kao sada ili će se u međuvremenu nakačiti raznorazne pijavice i uzurpirati naše ideje. Mnogo sam razočaran, kao i svi i NOPO mi je za sada jedini način da tu frustraciju pretvorim u nešto pozitivno. Moramo o tome diskutovati, a ne gurati pod tepih, jer samo iz diskusije dolazi do rešenja, a ne dolazi do toga ignorisanjem činjenica da određeni ljudi parazitiraju na mojoj i Vašoj grbači. Za kraj jedna Aristotelova misao: Podnositi uvrede bez ljutnje i mirno gledati vređanje bližnjih znak je ropske prirode. Oni svakodnevno vređaju naš razum, njihovim (ne)delima, izjavama, bahatim ponašanjem. Nisam ničiji rob i ne želim to da budem. Želim samo da Vam pošaljem poruku da razmišljate, razgovarate sa prijateljima, komšijama i ne predajete. Samo tako se nešto može promeniti.

Nazad
Vrh