Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Tokom surfanja netom naišao sam na veoma zanimljvi website firme koja je bavi izradom tipskih i specijalnih pogonskih sistema sa gusjenicama. Prednosti koje se navode u odnosu na pogon točkovima predstavljau i do 60% manji specifični pritisak na tlo, tj. daleko manje tabanje zemljišta, veća nosivost i bolja sposobnost za rad u teškim uslovima rada. Evo nekih slika kako sve to izgleda. Koje je inače vaše mišljenje o gusjenicama u poljoprivredi, jeste li se sretali sa takvim pogonom i kakva su vasa iskustva?
Inače, montaža gusjenica je identična onoj kod montaže točka - jednostavno se skine točak i na njegovo mjesto privrne gusjenica kao gotov modul, bez potrebe za ikakvih prepravkama.
Odlična tema kolega za ideju. Video sam class lexion prvo u jednoj zadruzi u okolini, a potom sam išao biciklom oko 30 km/h i obišao me je , a koliko znam Case i dalje drži rekord sa 321,17 ha za 24 h, impozantno......